Spelt Bier Enkel
Bierbrouwerij Sint-Servattumus, Schijndel
but. 33 cl, 5,6 % vol. alc.
temperatura serwowania: 10 st. C
Otrzymane jako prezent, z informacją, iż proces warzenia jest współnadzorowany przez studentów kierunków związanych z technologią żywności (o czym świadczy m.in. widoczna informacja na etykiecie - Hogeschool Has Den Bosch).
piana - drobno- i średniopęcherzykowa, początkowo wysoka, potem utrzymująca się do końca spożywania, ładnie oblepia szkło;
barwa - nieprzejrzysta, mętna, bursztynowa, pod światło przyjemnie pomarańczowa;
wysycenie - niewysokie, ale dla mnie ok;
zapach - początkowo drożdzowy z nutami warzywnymi, po uzyskaniu proponowanej temperatury serwowania - obok drożdży, wyczuwalny chleb i doza alkoholu;
smak - na wstępie lekka gorycz, drożdże, potem dominują słodko-kwaśne owoce, posmak pozostaje słodki;
opakowanie - kapsel goły, but. standardowa, etykieta prosta z logo szkoły wyższej z Den Bosch.
Ogółem - poprawne.
Bierbrouwerij Sint-Servattumus, Schijndel
but. 33 cl, 5,6 % vol. alc.
temperatura serwowania: 10 st. C
Otrzymane jako prezent, z informacją, iż proces warzenia jest współnadzorowany przez studentów kierunków związanych z technologią żywności (o czym świadczy m.in. widoczna informacja na etykiecie - Hogeschool Has Den Bosch).
piana - drobno- i średniopęcherzykowa, początkowo wysoka, potem utrzymująca się do końca spożywania, ładnie oblepia szkło;
barwa - nieprzejrzysta, mętna, bursztynowa, pod światło przyjemnie pomarańczowa;
wysycenie - niewysokie, ale dla mnie ok;
zapach - początkowo drożdzowy z nutami warzywnymi, po uzyskaniu proponowanej temperatury serwowania - obok drożdży, wyczuwalny chleb i doza alkoholu;
smak - na wstępie lekka gorycz, drożdże, potem dominują słodko-kwaśne owoce, posmak pozostaje słodki;
opakowanie - kapsel goły, but. standardowa, etykieta prosta z logo szkoły wyższej z Den Bosch.
Ogółem - poprawne.