Metalman, Pale Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kony
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.08
    • 1701

Metalman, Pale Ale

Świetne piwo!
    Bardzo ładnie nachmielone, cierpkie i cytrusowe zarazem. Odpowiednio pełne w ustach ale nie powodujące szybkiego uczucia sytości. Kremowa piana, stonowane wysycenie w sam raz dla takiego ejla. Filtrowane ale niepasteryzowane. Dostępne tylko z kija.
    Przy okazji wizyty w browarze miałem okazję spróbować wersji dojrzewającej - niefiltrowanej. Jak większość zboczeńców byłem zachwycony i nie przeszkadzał mi wyczuwalny posmak drożdży ale wersja oficjalna z knajpy również jest warta grzechu.
    Alk. 4,3%

Related Topics

Collapse

• dadek
    Nowe Miasto Lubawskie, Kopernika 9C, Browar Nowomiejski/Piwoteka
    dadek
    Gdy z Markiem Putą z Piwoteki widziałem się na ostatnim jesiennym Warszawskim Festiwalu Piwa zapytałem czy w tygodniu mógłbym wpaść do nowego browaru w Nowym Mieście Lubawskim. Nie było problemu - "zadzwoń jak będziesz jechał a uprzedzę chłopaków to ci pokażą oba" - powiedział...
    2022-11-07, 01:04
  • bastion
    Ukraina, Równe, Widinska 16, Pivnyj Bar Stahlberg.
    bastion
    Następny mikrus na mapie Równego nosi nazwę Stahlberg. Trochę z tym jest zamieszania, gdyż używa się też nazwy Stalewa Hora, co oczywiście znaczy to samo. Raz piszą tak, raz tak... Zostańmy już przy tej pierwszej nazwie, która umieszczona jest na szkle czy podstawkach. Koncept tego przedsięwzięcia...
    2020-07-16, 20:01
  • leona
    Browars, Limanowskie Marcowe
    leona
    E: 14 Blg
    A: 5 % alk.

Kolor bursztynowy, nieco opalizujący
    Piana szarawa, niska, drobna, krótka.
    Aromat zbożowo-tostowy, odrobinę maślany i wyraźnie karmelowy.
    W ustach na pierwszym planie słodowa słodycz dominująca nad dość wyraźnym, łuskowo-chropowatym...
    2018-08-13, 08:47
  • kony
    Metalman, Alternator
    kony
    Tego piwa niestety nie zastałem w żadnym lokalu ponieważ jest to jesienne piwo sezonowe i podczas mojego pobytu w IRL było jeszcze w browarze.
    Tam jednak udało mi się go spróbować i zapowiadało się całkiem obiecująco więc jeśli ktoś będzie miał okazję to warto wypić i podzielić...
    2012-10-11, 13:01
  • grzebob
    Grzechu
    grzebob
    Witam wszystkich na forum. Mam na imię Grzesiek i jestem od wielu lat miłośnikiem piwa, ale w ostatnim roku praktycznie zachwycam sie tylko i wyłączniem dobrymi piwami regionalnymi. Na tej stronie znalazłem bardzo wiele informacji odnośnie miejsc zakupu tego typu piw, co nie ukrywam bardzo mnie...
    2010-08-19, 15:47
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...