Eight Degrees, Howling Gale Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kony
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.08
    • 1701

Eight Degrees, Howling Gale Ale

Jasno złote, delikatna niezbyt trwała piana. Słabo wysycone, niefiltrowane.
    Słodowe, lekko kwaskowo-cytrusowe. Chmiel zbalansowany, w sumie dosyć przeciętne. Nie zachwyciło ale też nie można mu zarzucić jakichś konkretnych wad.
    Alk. 5%, butelka 330ml
    Attached Files
  • kony
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.08
    • 1701

W sobotę przyleciał do mnie sześciopak tegoż piwa więc miałem okazję sprawdzić jak się prezentuje warka określona przydatnością do września 2014.
    Słabo. Piwo jest zdecydowanie "lagerowe" - tzn. brak mu ejlowych aromatów i jest jak na mój gust jest zbyt nagazowane. Do tego beznadziejna piana, którą da się uzyskać jedynie na moment stosując wyszukane zabiegi podczas nalewania piwa do szklanki. Próbowałem pić w temp. pokojowej jak również schłodzone jak zaleca etykieta ale niewiele to zmienia w odbiorze. Polecam jednak sięganie po inne piwa z tego browaru bo wiem, że dają radę. To jest raczej do "zaliczenia" i tyle...

Comment

Related Topics

Collapse

• wpadzio
      Fuller's, Gale’s Prize Old Ale Bourbon Barrel Aged
      wpadzio
      Jedno z czterech piw powstających w kooperacji londyńskiego Fullersa i mikrusa z Manchesteru - Marble Beers, leżakujących w beczkach po mocniejszych trunkach. Jak nazwa wskazuje, recenzowany egzemplarz trafił do beczek po bourbonie. Każda następna warka jest, co ciekawe, zaszczepiana poprzednią....
      2018-12-25, 15:53
    • Dreamer
      Howling Hops, IPA
      Dreamer
      styl: IPA
      alk. 7,5%

Howling Hops to nie jest już najmłodszy londyński craft, a jednocześnie ich piwa są na rynku zaledwie od paru miesięcy. Browar, założony został w 2012 r. przez 24-letniego Eda Taylora, absolwenta biologii z 6-letnim doświadczeniem piwowara domowego...
      2015-09-23, 16:19
    • Dreamer
      Howling Hops, Ruby Red
      Dreamer
      styl: amber ale
      alk. 5,2%

Nie jest to nowe piwo - sięga koncówki 2012 r., kiedy browar "Howling Hops" jeszcze nie istniał, a Ed Taylor warzył wyłącznie na potrzeby londyńskiego pubu Cock Tavern. Pamiątką z tamtego okresu jest klasyfikowanie "Ruby Red"...
      2016-04-30, 13:09
    • Dreamer
      Howling Hops, Riding Ale
      Dreamer
      styl: session IPA
      alk. 3,0%

"Riding Ale" to lekkie piwo zgodne ze stylem session IPA - zawartość alk. niższa niż w pale ale, za to goryczka dorównująca solidnie nachmielonym IPA. Takie, po którym - zgodnie z nazwą - można bez problemu rowerkiem do domu wrócić....
      2015-09-25, 14:31
    • Dreamer
      Howling Hops, Black XX
      Dreamer
      styl: black IPA
      alk. 5,5%

Black IPA, jak i inne butelkowe piwa Howling Hops, obecne jest na rynku od niedawna, ale zdobyło opinię najbardziej udanego piwa tego browaru. Co ciekawe, warzone jest dokładnie na tej samej mieszance chmielowej, co jego jasny odpowiednik - Ahtanum,...
      2015-09-24, 16:08
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...