Blacks, Black IPA

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2002.11
    • 6059

Blacks, Black IPA

Browar w zasadzie zmienił nazwę na Blacks ale ponieważ pierwsze piwo wrzuciłem jako browar Kinsale to już nie chcę bałaganić i niech i to będzie tak zaklasyfikowane. No chyba ze chciało by się adminowi zmieniać oba tytuły to proszę bardzo.
    Dobra , do rzeczy :

PIANA: piwo pite z 5-litrowego kega, kolejne rozdanie i może być już nieco rozgazowana. Mimo to trzyma fason. Nie jest jakoś nadzwyczaj trwała ale ajpy nie są przykładami pianowej długowieczności. Lekko brązowy odcień. Bąble raczej większe, grubsze.

NAGAZOWANIE: wspomniałem w zasadzie już o nim powyżej. Przy pierwszym rozlaniu do szklanki również nie miało ciśniena opony w Ursusie C-330.

KOLOR: ciemna ajpa to i kolor ciemny. Nie jest to jednak stoutowa czerń. Pod światło widać czerwone odblaski , prześwity.

SMAK: delikatna goryczka z palonym posmakiem. Pozostająca w gardle cały czas w trakcie picia. Alkohol 5%.

OPAKOWANIE: piwo pite akurat w wersji cask czyli party-kega 5 litrowego. Jest też dostępne w normalnej flaszce 0,5. Co ciekawe keg nonejmowy ze specjalną samoprzylepną etykietą na wersję 5-litrową. Coś a la nasze Bierhalle.
    Attached Files
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Related Topics

Collapse

• Javox
    Blacks, Grand Slam
    Javox
    Wielki szlem to Brut IPA z alko 6% i IBU 75.

Motyw sportowy z kierunku rugby .

Piana - więcej na początku potem cienka niepełna warstewka.
    Lacing - nie za dużo.
    Gaz - średni.
    Barwa - zamglony jasno żółto-pomarańczowy.
    Aromat - cytrusy z nutą...
    2019-10-30, 03:43
  • Cooper
    Blacks, Kinsale Pale Ale
    Cooper
    Póki co jedyne piwo butelkowe z najnowszego bo otwartego w czerwcu irlandzkiego browaru rzemieślniczego. Wcześniej w miejscowości Kinsale lecz w innej lokalizacji działał podobny browar o podobnej nazwie czyli Kinsale Brewing (stąd moja długa, precyzyjna nazwa w tytule postu by nie mylić ich)....
    2013-09-01, 21:28
  • Petitpierre
    Funky Fluid, Game Over Invasion
    Petitpierre
    DNIPA 18 ekstraktu, 8vol, tylko dwa chmiele. Plusy tego piwa (poza ceną w Lidl'u)-ładny winogronowy zapach na wejściu, poza tym jest passiflora, rozmaryn, wanilia, sok z pomarańczy, nuta dolna trochę jałowcowej żywicy i kosaćca, w sumie las, w tym przypadku, las deszczowy. W smaku niestety bardzo...
    2025-01-18, 09:30
  • darekd
    La Débauche, Cognac Barrel
    darekd
    O tym browarze w Angoulême, w historycznej francuskiej Akwitanii napisał Wpadzio (cholernie brakuje mi jego opisów...):

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...=1#post1318717

Dodam jedynie, że...
    2022-05-28, 23:47
  • Cooper
    Blacks, Model T Stout
    Cooper
    Sezonówka i limitówka w wielkiej litrowej butli z porcelanką. Nie przepadam za tego typu piwami gdyż zawsze mają słone 2-cyfrowe ceny i ostro sprawdzają moją żadzę zdobycia etykiety wyrażaną w kwocie euro. Do tej pory nie pękam ale zastanawiam się jak długo jeszcze 

PIANA: taka jaką...
    2015-03-22, 14:57
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...