Prawie bankowo wydruk logotypu z sieci. Browar Carlow takiej nie używa więc musiał zrobić to ktoś dystrybuujący/sprowadzający piwo do Polski. Mógł oczywiście zrobić to też pub ale jaki sens ma oznakowywanie piwa które wiadomo skąd pochodzi a ewentualne pokazanie ety klientowi jest bez sensu gdyż i tak jest ona na beczce skitranej za barem czy też na zapleczu. Podejrzewam że to inwencja twórcza już na miejscu w Polsce. Tak czy siak gdyby ktoś miał ten polski wydruk odklejony od kega to proszę o info. Wiem że pewnie tak samo mógł bym go sobie wydrukować jak zrobił to ktoś w Polsce ale nie zwykłem drukować sobie etykiet do zbioru
Carlow, O'Hara's / Pinta Lublin to Dublin
Collapse
X
-
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran Wyświetlenie odpowiedziCiekawe czy organizator plebiscytu Piwo Roku 2014 dostosuje regulamin do zmian zachodzących na rynku i umożliwi głosowanie na to piwo, wszak to jeden z faworytów.
A jeśli tak, to czy umożliwi także głosowanie na np. Okocim Pszeniczne, Heban i inne.
Będzie niezła zagwozdka.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziZagwozdki nie ma - fajny projekt, ale nie będzie brał udziału w PNPR.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran Wyświetlenie odpowiedziMoim zdaniem to spory błąd.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziZagwozdki nie ma - fajny projekt, ale nie będzie brał udziału w PNPR.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran Wyświetlenie odpowiedziMoim zdaniem to spory błąd.
To tak jakby głosować na Shipwrecker Circus jako amerykanskie piwo roku, bo Brew Dog uwarzył je we współpracy z amerykańskim browarem.
Comment
-
-
Jakoś nie zachwyciło mnie. Sporo orzechów, wyraźna paloność, ale nie taka, żeby gryzła w gardło - tyle, że piwo jest jakieś zamulające. Piłem nie tak dawno O'Haras Irish Stout i to drugie piwo piło mi się o wiele przyjemniej, chociaż jest dużo lżejsze, może nawet odrobinę wodniste. Według mnie podbicie ekstraktu nie wyszło na dobre temu stoutowi - nie obraziłbym się za bardziej agresywną paloność albo goryczkę. Irish Stout bardzo chętnie jeszcze powtórzę, Lublin to Dublin nie widzę za bardzo sensu.
Comment
-
-
Barwa czarna, piana średnia, utrzymuje sie długo, w smaku kawa, czekoladowość mi kojarząca się z cukierkami " Michałkami" z orzechami, aksamitne, oleiste, goryczka wyraźna ale nie intensywna - dla mnie ciekawe, dobre piwo, rzadko pijam stouty to nie jest mój ulubiony styl. Więcej niż jedno to raczej nie wypiję.
Comment
-
-
I już w sklepach, i podobnie pozytywne wrażenia jak po degustacji z beczki. Kapitalne zbalansowanie posmaków, choć ten stout ma też w sobie coś z porterowych nut. I kawowe akcenty i leciutko kwaskowe i ładna goryczka i solidna podbudowa. Ale raczej do degustacji powolnej i nie powyżej dwóch butelek. "Aksamitność" natomiast, którą czułem przy wersji beczkowej gdzieś się ulotniła. Wada: cena, niestety.Last edited by Prusak; 2014-05-31, 17:33.
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Koninck Wyświetlenie odpowiedzi(...) ale cena powala 12,40 zł,...i tym jestem zdegustowany ...
Comment
-
Comment