Mescan, Westport White

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2002.11
    • 6059

Mescan, Westport White

Tym razem gatunek belgijski a więc to co browar Mescan lubi. Zważywszy na podobno ich wcześniejsze doświadczenie z piwowarstwem belgijskim nie powinno być rozczarowania.

PIANA: z pewnością trwała. Na pewno nie tak puszysta jak w stoucie no i oczywiście nie ten kolor ale i tak całkiem niezła. Biała i średniej wielkości. Oblepiająca nieco szkło. Opadająca bardzo równomiernie na całej swojej powierzchni.

NAGAZOWANIE: dosyć spore. Bąble buzują szybko niczym w grapefruitowym ptysiu.

KOLOR: jasne, blade złoto. Pasujący do piwa które określa się mianem białego.
    Przypomina sok z jakichś cytrusów. Zdecydowanie mętne.

SMAK: taki jakiego się spodziewałem gdyż mam już na koncie kilka podobnych tego typu piw. Zdecydowany cytrus. Nieco kwaskowate ale w pozytywnym znaczeniu, na pewno nie sugerującym zepsutego piwa. Dosyć orzeźwiające. Alkohol 5%.

OPAKOWANIE: bączek 330 ml jak w pozostałych piwach z tego browaru. Etykieta orginalna graficznie. Kapsel jednobarwny żółty.
    Attached Files
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Related Topics

Collapse

• bastion
    Ukraina, Valea Kuzmina, Dżerelna 1, Bukowinska Browarnia Tuko.
    bastion
    Ktoś coś słyszał, ktoś coś widział, ale konkretów żadnych, albo niewiele. W okolicach Czerniowców ma działać jakiś mały browarek, mocno utajniony, co nie jest jakimś novum w tamtych stronach.
    Przy moim pobycie tam, spróbowałem rozszyfrować tą zagadkę.
    Kilkanaście kilometrów...
    2021-04-21, 21:23
  • bastion
    Łotwa. Liepaja. Pasta Iela 1-2N, Vecais Taizel's.
    bastion
    Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
    2025-01-10, 21:09
  • bastion
    Łotwa, Aluksne, Talavas Iela 5, Aluksnes Alus.
    bastion
    Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
    W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
    2024-11-26, 22:29
  • bastion
    Ukraina, Lwów, Płoszcza Rynok 36, 36 PO.
    bastion
    To ciekawe że piwnym turystom wizytującym Lwów, a zwłaszcza jego centrum, jakoś nie po drodze jest z browarem restauracyjnym ( chociaż w tym wypadku powinno chyba być napisane odwrotnie) mieszczącym się dosłownie rzut kamieniem od Pravdy Beer Theatru. Miejsce to oferuje własne piwo od początku...
    2021-12-06, 21:17
  • Cooper
    Mescan, Westport Red tripel
    Cooper
    Kolejny Belg w wykonaniu tego browaru sympatyzującego ostro z belgijskim piwowarstwem.

PIANA: mniej żywiołowa niż w Westport Extra ale też lubiąca zakipieć w trakcie nalewania. Później oczywiście szybko „stygnie” i brudząc szkło pozostaje w postaci białej, równomiernej...
    2015-12-03, 12:38
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...