Brú, Bán Irish Craft Wheat Beer

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2002.11
    • 6059

Brú, Bán Irish Craft Wheat Beer

PIANA: zaraz po otwarciu spory gejzer piwny lądujący na stole. Oczywiście zawsze w takich przypadkach zastanawiam się czymże zawiniłem temu piwu iż musiało tak eksplodować. Nie kojarząc żadnych wcześniejszych wstrząsów stwierdziłem że ten typ tak ma i tyle. Po nalani do szklanki piana nie była już tak bojowa. Owszem, poczekała aż zrobię zdjęcie ale gdy tylko wiatr rozwiał dym z magnezji po zrobieniu zdjęcia, piana opadła dosyć szybko dosyć cienko kryjąc taflę piwa i trzymając się przy ściankach.

NAGAZOWANIE: po wspomnianej wcześniej eksplozji można je okreslić jako średnie.Drobna mgiełka z bąbelków widoczna.

KOLOR: ciemny bursztyn, przypomina mi raczej jakiegoś ejla w typie nawet powiedziałbym red ejla. Klarowny dosyć podczas gdzy po pszence spodziewałbym się raczej zmętnienia.

SMAK: jakiś dziwny ten pszeniczniak. Jest owszem jakiś owocowo-cytrusowy klimat ale pozatym nie czuje słodu. Skórka pomarańczy i kolendra – o tym wzmiankuje kontra. Dosyć „ejlowe” w smaku choć goryczka nie jest wysoka. Alkohol 5%.

OPAKOWANIE:kolejna eta w grafice pozostałych z tego browaru. Skończyły im się kolory i ta w zasadzie jest bezbarwna tzn biała. Kapsel bez nadruku.
    Attached Files
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Related Topics

Collapse

• bastion
    Ukraina, Ivano - Frankivsk, Vysoczana 18, Pivovarnia MIF.
    bastion
    Następny mikrus odwiedzony dosyć dawno temu. Nie powiem wówczas szału nie zrobił, ale dzisiaj to już zupełnie inna bajka. Ale najpierw o tym co było.

Niewielki bar nie zwiastował tego że na jego terenie mieści się warzelnia. Owszem na lodówce nie dało się zauważyć napisu...
    2022-12-16, 22:01
  • bastion
    Ukraina, Łuck, Winniczenka 4, Brovarnia Karabas Barabas.
    bastion
    Pierwszy browar restauracyjny w Łucku zaczął swoją działalność w 2013 roku. Mieści się przy jednej z głównych ulic w centrum i jest z niego bardzo blisko do browaru Zemana. Jest to projekt sfinansowany przez miejscowych ludzi będących na politycznym piedestale. Udział polityki i biznesu...
    2021-11-02, 21:55
  • bastion
    Ukraina, Odessa, Czornomorska 19, Pivovarnia Port Royal.
    bastion
    Urządzić mikrus na głównej plaży w Odessie, to świetny pomysł. Oczyma wyobraźni widać tłumy spragnionych plażowiczów przelewające się prze lokal. Rozmiar lokalu w takim razie też musi być odpowiedni no i oczywiście ceny, bo w takim miejscu...
    Akurat w tym przypadku nie wszystko...
    2021-04-27, 22:43
  • bastion
    Ukraina, Valea Kuzmina, Dżerelna 1, Bukowinska Browarnia Tuko.
    bastion
    Ktoś coś słyszał, ktoś coś widział, ale konkretów żadnych, albo niewiele. W okolicach Czerniowców ma działać jakiś mały browarek, mocno utajniony, co nie jest jakimś novum w tamtych stronach.
    Przy moim pobycie tam, spróbowałem rozszyfrować tą zagadkę.
    Kilkanaście kilometrów...
    2021-04-21, 22:23
  • bastion
    Łotwa. Liepaja. Pasta Iela 1-2N, Vecais Taizel's.
    bastion
    Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
    2025-01-10, 22:09
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...