Donegal, Atlantic Amber Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2002.11
    • 6059

Donegal, Atlantic Amber Ale

Piwo z póki co jedynej uwarzonej już jakiś czas temu warki. Dostępne jedynie dosłownie wokół komina browaru a ten znajduje się w północno-zachodniej części Irlandii. Nie widziałem go w nawet najlepszych sklepach z rzemieślniczymi piwami w Dublinie mimo że jego premiera była latem zeszłego roku.

PIANA: lekki brązowy odcień gdy jest świeżo polana. Na zdjęciu wyszła dosyć blado. Gruba, puszysta ale jednak krótkotrwała. Po około 10-15 minutach od nalania nie ma po niej absotultnie żadnego śladu.

NAGAZOWANIE: typowe dla ejla a więc niezawysokie. Bąble CO2 zauważalne śladowo w toni piwa.

KOLOR: klarowny. Złoto w odcieniu bursztynu. Na zdjęciu wyszedł znacznie ciemniejszy ale to kwestia światła.

SMAK: lekki słodowy zapach. W smaku średnia goryczka, słodkość niezbyt duża. Nieco wytrawne poprzez lekki owocowy posmak. Alko 4,5%

OPAKOWANIE: naprawdę elegancka eta, jedna z ładniejszych irlandzkich w zeszłym roku. Kapsel golas.
    Attached Files
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Related Topics

Collapse

• dadek
    Zakopane, Krupówki 6a, Pstrąg Górski
    dadek
    Skoro już byliśmy w Zakopanem to oprócz browaru Gwarno trzeba było odwiedzić i drugi niedawno powstały, jakim jest Pstrąg Górski. Mieści się u dołu osławionego zakopiańskiego deptaka, i jest kolejnym browarem restauracyjnym właściciela Watry znajdującej się z przeciwnym, górnym końcu...
    2024-04-24, 00:15
  • e-prezes
    Perła, Ciemny Lekki Perłał
    e-prezes
    Nie wiem od kiedy jest obecny na rynku, bo dopiero dziś dojrzałem w lodówce sklepowej. Ale w sumie już dawno jest takie (nie to) piwo w jednej z sieci sklepów pod marką własną.

Skład: słód jasny pilzeński, monachijski i barwiący. Na etykiecie piszą, że to schwarzbier. 10,5...
    2024-08-07, 08:00
  • Javox
    Theakston, Atlantic Red
    Javox
    Red Ale z alko 4.3%
    Chmiel - Pilgrim.

Piana - na dłużej pełna warstwa.
    Lacing - nie za dużo.
    Gaz - lekki (pompa).
    Barwa - rubin.
    Aromat - mini owoce ejlowe.
    Smak - wytrawne, lekko palona owocowość ejlowa, lekko trawiaste, goryczka obecna około...
    2024-04-19, 14:35
  • pebejot
    USA, Miami, 55NW 25h Street, Veza Sur Brewing Co.
    pebejot
    Dosłownie rzut beretem od wielkiego browaru restauracyjnego La Tropical, znajduje się inny, dużo mniejszy lecz pełen uroku mikrus "Veza Sur Brewing".
    Podobnie jak w przypadku La Tropical, tu również znakiem rozpoznawczym lokalizacji browaru jest wielki mur pokryty pięknym graffiti....
    2022-07-28, 15:41
  • e-prezes
    Nowa Wytwórnia, Czeski pils
    e-prezes
    Zacznijmy od tego, że spodziewałem się okocimskiego lagera udającego czeskiego pilsa. Browar przecież z kasy Carlsberga wybudowany, ale miło się rozczarowałem, choć idealnie nie było.

Już po podaniu widać opalizację, więc może nie jest dobrze wyleżakowany. Lekki diacetyl...
    2021-11-07, 21:05
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...