Piwo jasne produkowane w irlandzkim browarze HARP (należącym do Guinnessa).
Błąd. Harp to nie nazwa browaru, lecz po prostu marka, produkowana w browarze Guinness - T_A, 22.08.2005
Opakowanie : butelka 0,33 l.
Zawartość alkoholu : 5% obj.
Zawartość ekstraktu : 11.9% (info z kontretykiety), 12,2% (dane z dolepionej karteczki w języku polskim).
Skład : woda, słód jęczmienny, palony słód jęczmienny, chmiel, drożdże.
Barwa : jasnożółta, z wyraźną zawiesiną (być może to efekt przeterminowania o 3 miesiące).
Piana - intensywna, długo się trzyma, ale bąbelki dosyć duże.
Zapach - chmielowy, słaby.
Smak - bardzo delikatna goryczka (na mój gust - aż za delikatna), ale w gardle zostaje kwaśny, nieprzyjemny posmak.
Subiektywna ocena końcowa - niezbyt dobre, ale da się wypić. Tym nie mniej ja już go pić nie będę. Trója.
Błąd. Harp to nie nazwa browaru, lecz po prostu marka, produkowana w browarze Guinness - T_A, 22.08.2005
Opakowanie : butelka 0,33 l.
Zawartość alkoholu : 5% obj.
Zawartość ekstraktu : 11.9% (info z kontretykiety), 12,2% (dane z dolepionej karteczki w języku polskim).
Skład : woda, słód jęczmienny, palony słód jęczmienny, chmiel, drożdże.
Barwa : jasnożółta, z wyraźną zawiesiną (być może to efekt przeterminowania o 3 miesiące).
Piana - intensywna, długo się trzyma, ale bąbelki dosyć duże.
Zapach - chmielowy, słaby.
Smak - bardzo delikatna goryczka (na mój gust - aż za delikatna), ale w gardle zostaje kwaśny, nieprzyjemny posmak.
Subiektywna ocena końcowa - niezbyt dobre, ale da się wypić. Tym nie mniej ja już go pić nie będę. Trója.
Comment