Torc, Wheat Beer

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6057

Torc, Wheat Beer

Drugie z dwóch piw uwarzonych na start browaru jaki odbył się na początku tego roku. Ciekawy i nadal rzadko tutaj praktykowany styl czyli pszeniczniak.

PIANA: całkiem przyzwoita. Biała, puszysta, pozostaje na szkle i dosyć trwała. Rownomiernie opadająca na powierzchni.

NAGAZOWANIE: niezbyt duże. Może pasowało by dobladego ejla ale w waizenie widziałbym większe.

KOLOR: odpowiedni tzn jasne, blade złoto i mętny.

SMAK: lekki, pasujący do pszenicy charakterystyczny dla niej zapach. Pierwsze łyki dają jednak odczucie wodnistości. Piwo acz nie ma jakiś niepasujących czy wręcz złych smaków jest wg mnie za wodniste i mało treściwe. Może pasuje do upałów jakie obecnie przetaczają się tu i ówdzie jednak chciało by się więcej od niego. Ogólnie jak na irlandzką pszenicę to nie spodziewałem się za wiele i za wiele nie otrzymałem. Alkohol 4,2% Ot, lekka mało treściwa acz poprawna pszenica.

OPAKOWANIE: eta podobnie jak druga z tego browaru utrzymana w nowoczesnym wzornictwie. Wyróżnia się niebieskim kolorem być może nawiązującym do bawarskiej flagi, ojczyzny tego stylu. Kapsel bez nadruku.
    Attached Files
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Przetwarzanie...
X