West Kerry, Black Elder Dry Hopped Ale

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6057

West Kerry, Black Elder Dry Hopped Ale

Kolejna sezonówka z tego browaru. Tym razem wariacja ejla z dodatkiem kwiatów czarnego bzu. Dla mnie to kolejny debiut w dziedzinie organoleptyki.

PIANA: bardzo ładna, wręcz kremowa. Z odcieniem ecru. Opada do powierzchni piwa i pokrywa ją aż do czasu wyparowania całej zawartości szklanki.

NAGAZOWANIE: niczym nie wyróżniające się. Typowe dla ejla.

KOLOR: w sztucznym świetle generowanym przez monitor wydaje się prawie czernią z wyrażnymi rubinowymi prześwitami. W świetle dziennym pewnie było by jaśniejsze. Czyżby, przynajmniej pod względem barwy, było to Black IPA ? Eta milczy jaki to typ ejla.

SMAK: nie mam pojęcia jak smakuje kwiat czarnego bzu czy w ogóle czarny bez w jakiejkolwiek postaci. W przypadku piwa z nim, spodizewałem się jakiegoś kwaskowatego posmaku a takiego w tym piwie nie czuję. Wydaje się być ono słabo nachmielonym ejlem, przynajmniej jak na ejla by przystało. Poprzez niedużą goryczkę piwo, przynajmniej jak dla mnie, wydaje się być bardzo pijalne i gdyby nie zaporowa cena 5 euro mógłbym polecić je fanom ejli na większe ilościowe sesje. Piwo w sumie lekkie bo 4,2 %.

OPAKOWANIE: kolejna już „eta z doklejką” jakie od pewniego czasu stosuje ten browar na piwa sezonowe. Od pozostałych nie odróżnia się nawet kolorem. Takie pójście na łatwiznę moim zdaniem. Kapsel bez nadruku.
    Attached Files
    Last edited by Cooper; 2015-10-01, 21:23. Powód: focha mam
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Przetwarzanie...
X