Piwo z małego rzemieślniczego browaru z południowo-wschodniej Irlandii. Można je kupić jedynie w hrabstwie Wexford gdzie mieści się ów browar oraz kilku okolicznych. W Dublinie, póki co, nieosiągalne nawet w najlepszych sklepach z kraftem.
PIANA: robi dużo zamieszania już w trakcie otwierania flaszki. Strasznie niecierpliwa. Po nalaniu do szklanki już tak nie kozaczy. Biała, dosyć puszysta. Oblepia szkło i jako tako utrzymuje się na powierzchni piwa choć na pewno nie jakoś rekordowo długo.
NAGAZOWANIE: wyraźnie widoczny gaz w piwie po nalaniu. W ustach nagazowanie wydaje się być odczuwalne, powiedzmy średnie.
KOLOR: ładne złoto o barwie nieco ciemniejszej od słomkowej. Wydaje się nieco mętnawe ale może to kwestia oceny przy sztucznym świetle.
SMAK: piwo delikatne w smaku, sesyjne. Goryczka bardzo niewielka. W zasadzie jak na ejla słodkawe. Nie wiem czy bardziej nie pasuje mi pod pilsa. Alkohol 4,2 % Brak jakichś innych dodatkowych smaków.
OPAKOWANIE: w sumie spoko etka z motywem ulubionej i u nas wstęgi choć w nieco innym układzie. Taka sielsko-rolnicza. Kapsel golas, sądząc po odkształceniach nabijany ręczną kapslownicą co dodaje uroku temu rzemieślniczemu piwu.
PIANA: robi dużo zamieszania już w trakcie otwierania flaszki. Strasznie niecierpliwa. Po nalaniu do szklanki już tak nie kozaczy. Biała, dosyć puszysta. Oblepia szkło i jako tako utrzymuje się na powierzchni piwa choć na pewno nie jakoś rekordowo długo.
NAGAZOWANIE: wyraźnie widoczny gaz w piwie po nalaniu. W ustach nagazowanie wydaje się być odczuwalne, powiedzmy średnie.
KOLOR: ładne złoto o barwie nieco ciemniejszej od słomkowej. Wydaje się nieco mętnawe ale może to kwestia oceny przy sztucznym świetle.
SMAK: piwo delikatne w smaku, sesyjne. Goryczka bardzo niewielka. W zasadzie jak na ejla słodkawe. Nie wiem czy bardziej nie pasuje mi pod pilsa. Alkohol 4,2 % Brak jakichś innych dodatkowych smaków.
OPAKOWANIE: w sumie spoko etka z motywem ulubionej i u nas wstęgi choć w nieco innym układzie. Taka sielsko-rolnicza. Kapsel golas, sądząc po odkształceniach nabijany ręczną kapslownicą co dodaje uroku temu rzemieślniczemu piwu.