Arthurstown, Dunbrody Irish Pale Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2002.11
    • 6059

Arthurstown, Dunbrody Irish Pale Ale

Pobieżny rozgląd w sieci wskazuje że to kolejny uruchomiony ostatnio irlandzki browar. Nie kontraktówka. Znam 2 piwa z tego browaru a to jedyne jakie udało mi się zdobyć.

PIANA: bardzo przyzwoita. Może nie jakaś mega wysoka ale zdecydowanie trwała, śnieżnobiała i dobrze i równomiernie pokrywająca powierzchnię. Pozostająca nieco na szkle.

NAGAZOWANIE: bąble gazu praktycznie niezauważalne po kilku minutach od nalania. W ustach wydaje się nieduże.

KOLOR: klarowne, słomkowo jasne złoto.

SMAK: świeży słodowy zapach. W smaku wyraźna chmielowa goryczka oraz palony słód. Słodyczy czy karmelu nie udaje mi się zbytnio wyłapać. Ogólnie pożądny blady ejl. Alko 4,7%.

OPAKOWANIE: ciekawa etka z sylwetką jakiegoś długonogiego ptaka. Kapsel golas.
    Attached Files
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Related Topics

Collapse

• pebejot
    Szwajcaria, Wädenswil, Florhofstrasse 9, Wädi-Brau-Huus AG
    pebejot
    Tradycja piwowarska w przepięknie położonym mieście Wädenswil nad jeziorem Zuryskim w kantonie Zurych trwa od pierwszej połowy XIX wieku.
    W 1833 roku otwarto browar o takiej samej nazwie jak miasto, zakład działał ponad 150 lat.
    W 1990 roku Brauerei Wädenswil został zamknięty,...
    2020-07-24, 21:32
  • heckler
    Czechy, Praha, Pernerova 691/42, Pivovar Pivo Karlin
    heckler
    W tym roku w Pradze w dzielnicy Karlin swoje podboje otworzył nowy browar- Pivo Karlin. Tym samym w tej dzielnicy działają już dwa browary i od siebie są oddalone o niecały kilometr.
    Dla tego idą z browaru Dva Kohouti nie omieszkaliśmy zahaczyć o nowy browar Karlin. Browar i restauracja...
    2019-11-15, 10:09
  • dadek
    Czechy, Řevnice, Pod Lipami 71, Pivovar Řevnice
    dadek
    Browarek odwiedziłem 12.09.2019 zupełnie przypadkowo i to dzięki Pendragonowi. Zadzwonił akurat jak wracałem pociągiem z Pilzna do Pragi, trochę pogadaliśmy a na koniec zapytał: "-Gdzie planujesz zakończyć dzisiejszy dzień?" Ja na to, że chyba wysiądę po drodze do któregoś...
    2019-09-20, 02:31
  • wpadzio
    Naxos Beer, Naxian Sphinx Stout
    wpadzio
    Jedno z trzech piw warzonych obecnie przez powstały w 2016 roku minibrowar z greckiej wyspy Naksos. Stout ten zawdzięcza swoją nazwę sfinksowi z miejscowego marmuru, pochodzącemu z roku 560 przed naszą erą. Ponad 2-metrowa statua została wykonana jako dar dla słynnej wyroczni delfickiej. Obecnie...
    2017-09-22, 12:01
  • leona
    Thornbridge, Valravn
    leona
    Imperial Black IPA
    8,8 % obj. alkoholu.
    Nazwa nawiązuje do legendarnego nordyckiego (duńskiego?) ptaka, którym stawał się kruk zjadający serce rycerza czy wojownika zabitego w walce.

Barwa czarna ale pod światło wyraźny, przejrzysty na całej wysokości, ciemnowiśniowy...
    2017-02-08, 10:59
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...