Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beaviso
Wyświetlenie odpowiedzi
Guinness, Guinness Foreign Extra Stout
Collapse
X
-
Kolor: W zasadzie czarny, nieprzejrzysty. 5
Piana: Wysoka, bardzo drobna, dość trwała. Zostawia piękną "firankę" na ściankach naczynia. 5
Zapach: Dość mocny, czekoladowo-alkoholowy. Trochę jak pralinka z alkoholem. Lekko rozpuszczalnikowy. 4
Smak: Zdecydowanie wytrawne. Treściwe, aksamitne. Dość palone i gorzkie. Jest trochę kawy i czekolady. Alkoholu w smaku zbytnio nie czuć, może trochę jako "chropowatość", za to rozgrzewa on przełyk i żołądek. Posmak robi się po paru chwilach bardzo nieprzyjemny, co obniża znacznie przyjemność z picia. 3,5
Wysycenie: Niskie, pasuje. 5
Opakowanie: Typowe dla Guinnessa z przewagą żółtego koloru na etykiecie. W porządku. 4
Uwagi: Kiedyś bardziej mi podeszło. Dzisiaj wypite bez większych uniesień. Pewnie pomogłoby leżakowanie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beaviso Wyświetlenie odpowiedziGdzie kupujecie to piwo w Polsce. Ja od jakiś 2 lat nie widziałem go na półkach W butelkach 0.33 jest wyłącznie nijaki Original (Extra Stout 5%), natomiast doskonały Foreign Extra poszedł w niebyt.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
No piwko istnieje... i ma się dobrze...
Piana - dość fajna, na dłużej pełna warstewka i niezły lacing.
Barwa - ciemny rubin pod światło.
Gaz - średni.
Aromat - kawa, czekolada, lekka paloność.
Smak - słodkawa paloność, gorzka czekolada, orzechowość, suszone owoce. Mieszanka niezła.
No takie moge....
Ale za często nie....
Comment
-
-
5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
Comment