Dziękuję! Teraz muszę tylko znaleźć jakieś łyse piwo!
Guinness, Guinness Foreign Extra Stout
Collapse
X
-
Wczoraj wypiłem Guiness FES, i się załamałem, smak w normie, ale ten zapach...
OBRZYDLISTWO! Smród nieświeżej wędliny!!!
Nie miałem siły dopić, czegoś takiego jeszcze nie piłem....
Comment
-
-
Ciemniaki są coolLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Guinness
Postanowiłem, że opiszę moje ulubione irlandzkie piwo.
Neistety nie mam w pobliżu knajpy w której leją Giuinessa, wiec muszę kupować go w butelkach w hipermarkecie
Cena butelki 0,33 l kształtuje się w granicach 5-6 zł. Jest to sporo, ale dla smaku zawsze można kupić (na imprezki nie polecam) Zawartość alkoholu wynosi 5,0 % więc nie jest to oszałamiająca liczba.
W smaku jest dosyć ciekawe, ale jak już mówiłem pijam tylko z butelki, a lane napewno się różni.
Aha, jedna uwaga: najlepiej smakuje dobrze schłodzone, bo jeśli ma być ciepłe to lepiej dać sobie spokój.
Moja ocena to 4+
Comment
-
-
To już było - patrz Guinness Foreign Extra Stout, St. James's Gate DublinBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Guinness Extra Stout
GORZKIE!!! DOBRE!!! PIANA CEMENT-MUR-BETON!!! BRAĆ, NIE PATRZEĆ!!! OBNIŻYĆ CENĘ!!!
W tym piwie po prostu wszystko gra. Poza tym, że pierwsze kilka sztachów lekko wionie mi wódzią. Nie wiem, o co w tym chodzi - odkąd pamiętam, to mam coś takiego z Guinnessem. Nieważne - piwko pierwsza klasa. Dobrze, że od dłuższego sprowadzają wersję nie-Foreign, a przynajmniej robi tak warszawski Hit.
Co ciekawe, często w ciemniakach gustują kobiety. Mam wrażenie, że chodzi o ten kawowy posmak - dziewczęta, wypowiedzcie się.
[wreszcie ta mordka pasuje idealnie do tematu ]Last edited by żąleną; 2002-05-30, 23:45.
Comment
-
-
Ostatnio z butelki piłem dawno temu w Londynie ale tam są zupełnie inne butelki podobne do coca-coli.
Wczoraj kupiłem i muszę przyznać, że jak mi z butelki nie smakowało to teraz jakby lepsze. Zaraz po nim poprawiłem Beamischem i ciekawa obserwacja - to drugie piwo było ciut za
kwaśne.
Guinnes jest ok na 5.
Comment
-
-
Guinness Foreign Extra stout
To piwo jest jak wzorzec dla piw ciemnych. Dość wysoka cena jak za 0,33 l ( w Realu 4,99 zł) nie pozwala na nadużywanie.
Znaczna goryczka z silną głębią ( tak gorzka jak gorzkie było życie pracowników portów w Irlandii ). Niesamowita piana - cały czas trwa !!!. Ocena : 5+
Adres : www.guinness.ie
Comment
-
-
Guinness Extra Stout
a: 5% / e: 11,67%
zapach: wlepny, ciężki, leciutko owocowo-słodkawy, no i odrobinę podpalany - 4
piana: nierównowmierna, ale pozostawia piękne pagórki na powierzchni piwa, długotrwała - 5
kolor:ciemnorubinowy wpadający w brąz - 4.5
nasycenie: drobne bąbelki, ale chyba za dużo ucieka aby stworzyć fenomenalną piankę - 3.5
smak:słód palony czuć całą gębą , po przełknięciu, wraz ze specyficzną goryczką jeszcze ciągnie się dłuuuuuuuugo... szkoda że nie jest bardziej treściwe - wspomniany wyżej palony posmak próbuje nieskutecznie odciągnąć uwagę od wodnistej konsystencji 4
opakowanie: dobra prezencja - ładna przejrzysta etykieta, kontra trochę przeładowana, kapselek z nadrukiem. niezła harfa - 4
ocena ogólna: 4.1 - od bidy może być- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
po spożyciu "FOREIGN Extra Stouta" i "Extra Stouta" można odnieść wrażenie jakoby to ostatnie było tym samym piwem, co to perwsze, tyle tylko że zostało rozcieńczone odpowiednią ilością wody...
nie lubię się zbytnio powtarzać:
w przypadku Foreign Extra w porównaniu do Extra jedynie podciągam ocenę za smak: tu czuć treść! +0.5
i lepsze nasycenie +1.0
kolor: mniej przenikliwy, ocena bez zmian.
ocena całkowita zatem oscyluje na poziomie: 4.35- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Wczoraj skusiłem się Guinness'a FES. Dawno go nie próbowałem. Smakuje wyśmienicie, tylko piana już jest nie taka jak dawniej. Smak mi bardzo odpowiada - wyjątkowo silna goryczka.
Z tyłu na etykiecie butelki widoczna polska nalepka importera, na której wypisano skład piwa po polsku:
Słód, chmiel, woda,drożdze piekarnicze
Nie wiem tylko czy to pomyłka edytora, czy tak jest w rzeczywistości, chociaż rozsądek skłaniałby do pierwszej wersji.
KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI
Comment
-
-
Zawiodłem się. Może jest to wrażenie subiektywne bo ostatnio piłem stouta Oatmeal Young's i tamten był wyśmienity. Kolor bardzo ładny , ciemny. Smak dośc dobry , czuc że to stout ale lżejszy sporo od Oatmeal i może właśnie ze względu na tą lekkość oceniam go niżej. Piana na poczatku ładna ale szybko opadła. Nie jestem zadowolony
Stawiam 3You can crush us
You can bruise us
But you'll have to answer to
Oh, the guns of Brixton
Comment
-
-
Guinness Foreign Extra. Tak rewelacyjnej piany w butelkowym stoucie nie widziałem już dawno. Bardzo ciemny kolor, ledwo przepuszczający swiatło. Świetny intensywny zapach palonego słodu i karmelu. Smak totalnie goryczkowy, tak gorzkiego stouta piję po raz pierwszy. Ciekawe piwo ale wolę stouty o bardziej łagodnym smaku.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
Comment