Bo Bristle, Stout

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2002.11
    • 6059

Bo Bristle, Stout

PIANA: gęsta, kremowa z brązowym odcieniem. Opada ze szkła, pozostaje nieco na powierzchni. Średnio trwała.

NAGAZOWANIE: średnie.

KOLOR: bardzo ciemny brunatny, raczej nie czerń. Rubinowe przebłyski.

SMAK: paloność słodu nieduża mimo że to w sumie dominujący smak. Piwo wydaje się nieco wodniste , nie jest ciężkie ani jakieś specjalnie treściwe. Jak na stouta można go określić jako sesyjnego, lekkiego i w sumie poprawnego. Alkohol 4,6%. Żadne wielkie halo ale w sumie jest OK.

OPAKOWANIE: ładna etka jak pozostałe z tego browaru. Kapsel bez nadruku mimo że browar posiada firmowe.
    Attached Files
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Related Topics

Collapse

• darekd
    Moon Lark, Wharf
    darekd
    English Brown Porter,

5,2% alk.

Chmielony nie wiedzieć w sumie czemu Citrą i Mosaikiem. Nawet już z amerykańskich chmieli wybrałbym coś bardziej odpowiedniego do tego typu piwa, ale na ich stronie jest rozbieżność (zresztą nie po raz pierwszy), bo podają niemiecki...
    2024-12-02, 23:48
  • bastion
    Macedonia Północna., Skopje, Maksim Gorki 25/4, Pivoteka Sakam Pivo.
    bastion
    Macedonia delikatnie mówiąc nie jest piwnym rajem. Dwa duże browary warzą coś co dla mnie zaledwie przypomina piwa, chociaż w sumie mógłbym to powiedzieć o wielu innych miejscach na Bałkanach. Wybór piw w marketach bardzo ubogi. Dlatego działalność piwoteki jaka by nie była, jest warta...
    2024-06-11, 20:06
  • e-prezes
    Perła, EPA
    e-prezes
    Drugie z nowości/specjalności sezonowych, które wprowadza browar z Lublina. O ile opadł mi zapał do Doppelbocka, choć nadal mi smakuje to już nie brałem w ciemno tego piwa. Znany bloger z Kopyrowa już degustował przede mną, więc wziąłem z pewnymi nadziejami.

EPA, czyli english...
    2024-05-08, 10:26
  • heckler
    Czechy, Praga-Dolní Měcholupy, Ke Slatinám 117/16, Pivovar Panaczech
    heckler
    Praha-Dolní Měcholupy to kolejna dzielnica w której działa browar. Krótka, piesza wycieczka z browaru Vik i meldujemy się pod browarem. W sumie to pod budynkiem gdzie jeszcze stoi 1500l warzelnia, czyli na ulicy Pod hřištěm. Krótka rozmowa z zajętym warzeniem sladkiem, szybkie foto ciasnego...
    2023-07-25, 09:37
  • heckler
    Czechy, Šebířov-Vosná, Vosná 1, Pivovar Balík
    heckler
    Kolejny mikrus, który założony został w małej wiosce to Pivovar Balik i jest kontynuacją pasji piwowara domowego Tomáša Balíka. Browarek funkcjonuje na prywatnej posesji, a na jego ulokowanie przeznaczono starą stodołę.
    Rekonstrukcja jej rozpoczęła się wiosną 2022 roku i w prace...
    2025-02-05, 08:15
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...