Wicklow Wolf, Elevation Pale Ale

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6057

    Wicklow Wolf, Elevation Pale Ale

    PIANA: po nalaniu wydawała się z dosyć mocnym brązowym odcieniem. Z czasem jakby stała się biała, pozostała śladowo na szkle i w postaci jednolitej cienkiej warstewki na powierzchni. Trzymała się wystarczająco długo.

    NAGAZOWANIE: chyba nieco większe niż w przeciętnym ejlu.

    KOLOR: w sztucznym świetle wygląda na złoto w typie pilsenera. Nie wiem czy minimalnie nie jest mętne.

    SMAK: etykieta zapowiada bladego ejla w stylu amerykańskim z dużą dawką owocowej nuty. Jest tak faktycznie jak piszą. Spora słodowa słodycz oraz cytrusy które jak wyczytałem na ecie to hmmm… jagody oraz papaya. Goryczka nieduża. Alkohol 4,8 %

    OPAKOWANIE: nie wiem która już eta z tego browaru, od pozostałych różniąca się praktycznie tylko nazwą piwa. Kapsel golas.
    Attached Files
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

    Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6460

    #2
    W składzie chmiele Mosaic, Strata, Calypso i Huell Melon.

    Alko dalej 4,8% a IBU podają na poziomie 40.

    Piana - na początku więcej a na dłużej pełna warstewka.
    Lacing - sporo.
    Gaz - średni.
    Barwa - zamglony, jasny żółty.
    Aromat - zioła i cytrusy plus cytryna.
    Smak - zioła i cytrusy plus cytryna z mała goryczką.

    Niezłe piwko
    Attached Files

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19269

      #3
      Zupełnie odmienna barwa od tego Coopera. Zresztą sam wspomina, że lekko ciemna.

      Comment

      • Javox
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2009.11
        • 6460

        #4
        Wiesz teraz jest taki trend... jak się kojarzy z cytrusami i jest zamglone to lepiej smakuje.
        Ja jak widzę kolor angielskiego ejla to bym odjął bez próbowania coś z oceny... ehehehhe

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19269

          #5
          Coś w tym trendzie jest. Pale ale wyraźnie jaśnieje, nie tylko tu.

          Comment

          Przetwarzanie...
          X