Rye River, McGargles Granny’s Red Ale

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12761

    #1

    Rye River, McGargles Granny’s Red Ale

    Browar z okolic Dublina (Kildare).

    4,4% alk.



    Aromat - słodowy (toffi ze szczyptą kakao, ciut tostowy), przez chwilę lekkie owoce (śliwka, wiśnia)
    Piana - wysoka, dość zwarta, trwała, zostaje na szkle
    Barwa - herbaciano-rubinowa, zmętniona
    Wysycenie - niskie, ciut musuje
    Smak - miękkie, ciągnące się czekoladowe tofii z kruchym ciastkiem Finisz lekko z lekko podpieczonym tostem i jakby suszoną żurawiną (ciut goryczkowej cierpkości). Pojawia się pozostająca goryczka w ustach, długa i całkiem wyraźna i tu już chmiel odgrywa trochę większą rolę
    Treściwość - wyższa pełnia, solidna jak na nieco ponad 4% alk.

    Aromatyczny, słodowy - tradycyjny IRA czyli Irish Red Ale. Smakowalo, bardzo fajne piwko.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12761

    #2
    Zdjęcie:
    Attached Files

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • darekd
      Wrowar, Black River
      darekd
      Wrowar to następca browaru Cześć Brat z podwrocławskiego Jelcza-Laskowic. Ruszyli w tym roku.

      Oatmeal Stout, 4,6% alk.
      Aromat – słodowy, palony, bardziej kakao niż czekolada a paloność w kierunku kawowych niuansów
      Piana – średnia, nie jest zwarta, nietrwała, szybko całkowicie
      ...
      2024-12-30, 14:42
    • Javox
      Williams Brothers (New Alloa), Mystic River
      Javox
      East Coast IPA, alko 5.0%.

      Piana - więcej na początku potem cienka, pełna warstewka.
      Lacing - nie za dużo.
      Gaz - średni.
      Barwa - zamglony żółto pomarańczowy.
      Aromat - cytrusowość i ziołowość.
      Smak - słodkawe i gorzkawe, wyraźnie gorzkie zioła...
      2024-02-20, 16:57
    • darekd
      Rye River, Belgian Imperial Stout
      darekd
      Browar z okolic Dublina (Kildare).

      8,2% alk.

      Limitowana edycja. Warka nr 1 z lutego 2018 roku

      https://ryeriverbrewingco.com/beers/...ial-stout-can/

      Ciekawostką jest, że uwarzono je na belgijskich drożdżach od...
      2020-01-27, 22:39
    • e-prezes
      Pinta, Portermass Amburana
      e-prezes
      Piwo pod tą nazwą zadebiutowało gdzieś chyba coś koło 2019 roku, ale nie miałem możliwości spróbowania przez ostatnie lata. Z tego co pamiętam zawsze był to porter bałtycki dużego kalibru i leżakowany z drewnem/w beczkach. Wczoraj miałem możliwość spróbowania z kranu w warszawskiej...
      2025-01-19, 15:40
    • dadek
      Niemcy, Knallhütte 1, Hütt Brauerei
      dadek
      W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
      2024-09-03, 02:08
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...