O tym mikrobrowarze (z taproomem), który na szerszą skalę warzy kontraktowo pisałem tu:
W tym wypadku wiadomo, gdzie to piwo uwarzono.
Jak irlandzki ejl to chodzi o red ale, 5% alk.
Aromat - słodowy, wyraźnie palony, mocno przypieczony tost, trochę melasy i sosu sojowego
Piana - średnia, zwarta, trwała z długą koronką
Barwa - ciemny brąz z ciemną miedzią
Wysycenie - łagodne, lekko musuje
Smak - wyraźnie słodowy, tony palone z paloną, dłuższa goryczką, karmel, tost, owoce znikome, ciut chmielowej goryczki. Przebija się trochę palona kawa zbożowa
Treściwość - wyraźna pełnia
Odbiega od wzorca stylu. Moim zdaniem zbyt dużo palonego jęczmienia (zaznaczono w składzie). Poza tym pełne w smaku, poprawne, ale nie na to liczyłem i nie do końca trafiło w moje oczekiwania. Dla mnie takie sobie.
W tym wypadku wiadomo, gdzie to piwo uwarzono.
Jak irlandzki ejl to chodzi o red ale, 5% alk.
Aromat - słodowy, wyraźnie palony, mocno przypieczony tost, trochę melasy i sosu sojowego
Piana - średnia, zwarta, trwała z długą koronką
Barwa - ciemny brąz z ciemną miedzią
Wysycenie - łagodne, lekko musuje
Smak - wyraźnie słodowy, tony palone z paloną, dłuższa goryczką, karmel, tost, owoce znikome, ciut chmielowej goryczki. Przebija się trochę palona kawa zbożowa
Treściwość - wyraźna pełnia
Odbiega od wzorca stylu. Moim zdaniem zbyt dużo palonego jęczmienia (zaznaczono w składzie). Poza tym pełne w smaku, poprawne, ale nie na to liczyłem i nie do końca trafiło w moje oczekiwania. Dla mnie takie sobie.
Comment