Piwo będzie dostępne w gazetce promocyjnej sieci Carrefour (16.07-27.07). Cena 5,40 zł za 0,44l. Wersja puszkowa z promującym napisem: "Piwo beczkowe w puszce!"
Guinness, Guinness Draught Stout
Collapse
X
-
Nijak smak z puszek i butelek do kija!
Jestem ciekaw gdzie można kupić i czy w ogóle jeszcze urządzenie które było pokazywane wcześniej.!
P.S. Dla mnie to nawet piwem nie wolno nazywać to jest inna kategoria; "Królewska".
Comment
-
-
Czyżbym był pierwszym, któremu nie smakuje Guiness?
Wczoraj wypiłem z puszki z legendarnym widgetem, co prawda w plastiku (impreza), ale nie podeszło mi.
Po pierwsze, piana. Azotowa piana ma posmak, który mnie osobiście nie podchodzi za nic. Kremowość i trwałość jest, ale piana jest wyraźnie mdła!
Piwo przy tym jest zdecydowanie za mało nagazowane, jak na mój gust.
Kolor brązowy, ok.
Zapach wytłumiony przez azot, raczej słodowy, lekko palony.
Smak mdławy, goryczka śladowa, lekka paloność.
Nie zamierzam do tego piwa wracać, no chyba że wyjątkowo w Irlandii.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziCzyżbym był pierwszym, któremu nie smakuje Guiness?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziCzyżbym był pierwszym, któremu nie smakuje Guiness?
Wczoraj wypiłem z puszki z legendarnym widgetem, co prawda w plastiku (impreza), ale nie podeszło mi.
Po pierwsze, piana. Azotowa piana ma posmak, który mnie osobiście nie podchodzi za nic. Kremowość i trwałość jest, ale piana jest wyraźnie mdła!
Piwo przy tym jest zdecydowanie za mało nagazowane, jak na mój gust.
Kolor brązowy, ok.
Zapach wytłumiony przez azot, raczej słodowy, lekko palony.
Smak mdławy, goryczka śladowa, lekka paloność.
Nie zamierzam do tego piwa wracać, no chyba że wyjątkowo w Irlandii.
Stout ze swej natury jest nisko nasycony, choć rzeczywiście wersja azotowa jest ekstremalnie płaska pod tym względem. Rekompensuje to jednak grzyb piany, który po opróżnieniu szklanki zalega na dnie szklanki. Dla mnie piana w piwie jest kluczowa, więc lubię Guinnessa z widgetem, ale wiem że niektórym piana przeszkadza.
A ja bym sobie chętnie wychylił szklanicę z okazji św. Patryka, ale antybiotyki chyba to wykluczają.
Comment
-
-
Jakiś czas temu koleżnka zachwalała mi ten towar ale cena na studencka kieszeń pyła powalająca. Jednak zawsze może trafić sie niespodzianka i w tesco źle nabili cenę 4 paku wychodziło po 7,49. Wykupiłem wszystko "na prezenty". Co do smaku to za pierwszym razem ble, ale za każdym następnym coraz lepsze. Więc chyba prezentów nie będzie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alkow Wyświetlenie odpowiedziJakiś czas temu koleżnka zachwalała mi ten towar ale cena na studencka kieszeń pyła powalająca. Jednak zawsze może trafić sie niespodzianka i w tesco źle nabili cenę 4 paku wychodziło po 7,49. Wykupiłem wszystko "na prezenty". Co do smaku to za pierwszym razem ble, ale za każdym następnym coraz lepsze. Więc chyba prezentów nie będzie.
Niestety, wczoraj zmienili cenę na 22,99 zł za czteropak.
Pozostaje wypatrywać kolejnych niespodzianek - a póki coDalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Comment
-
-
Jakem polak i piwosz,niezdzierze i kij w mrowisko wetkne.
jakis nieodlegly czas temu pijalem GUINNESSA 3-4 razy tygodniowo.
Nie mozemy porownywac zawartosci puszki lub butelki do stouta nalewanego w tradycyjny angielski sposub,pompa reczna bez uzycia butli co2,pozatym sporo zalezy od barmana i sposobu w jaki nalewa ,stouta ,milda,bittera,lagera,etc,pelne 4 pompki daja full pint,ale mozna to zrobic na 6-7-8 razy i wtedy efekt w szklanicy jest inny a to dalej jest to samo piwo,
Wiekszosc tradycyjnych piw angielskich i nie tylko{mam na mysli UK iIrlandie} jest ze znikomym wysyceniem i calkiem inaczej sie je sporzywa sa jedwabiste ale maja swoj smak i aromat.
To samo piwo nalane w 2 roznych pubach przez 2 roznych barmanow moze miec naprawde nie ten sam smak,nie bredze.Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)
Comment
-
-
Jeśli jakieś stouty się nalewa ręczną pompką to tylko te z tradycyjnej beczki w której dofermentowują (zaliczające się do tzw. cask ales). Guinness w kegach jest chyba nasycany azotem i nalewany z aparatury dużo nowszego typu. Poprawcie mnie jak coś pierniczęLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Powiem prawde,przez cztery dni prowadzilem drobne prace naprawczo budowlane w piwniczce mojego ulubionego i zaprzyjaznionego pubu"THE CHAMPION" NORWICH UK.
Jedyna nowoczesna aparatura,to byla do,CARLING,STELLA ARTOIS,MULLER,FOSTER,STRONGBOW i KRIEK-LAFEMANS,cala reszta byla tradycyjna,czy beczki sa azotowane nie mam pojecia.
Wytwarzanie piany to robota barmana
Butelkowego towaru tez troche przerobilem,i wiekszosc z nich miala jak dla mnie niskie wysycenie,przy wyzszym wysyceniu moj zoladek odrazu sie odzywa wtym temacie.Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)
Comment
-
-
Hmmm... tyle powiem: na jednej i drugiej Wyspie siedziałem naprawdę długo, co Guinnessa wypiłem to moje, i jeszcze nigdy nie widziałem go nalewanego z tradycyjnej ręcznej pompkiLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Za Guinnessem butelkowym nie przepadam, o wiele bardziej lubię beczkowy. Skusiłem się jednak na wersję puszkową, żeby sprawdzić czy rzeczywiście jest tak zbliżony do beczkowego.
Kolor: Zdziwiłem się, ale nie smoła. Raczej jak porter bałtycki.
Piana: Co tu jeszcze można napisać odkrywczego o pianie piw z widgetem? Z początku trochę wyszła z puchy, a potem mój ukochany efekt kaskady i piana gęsta jak śmietanka....
Zapach: Średnio silny, palono-kawowy.
Smak: Mniej goryczkowy niż wersja butelkowa i dobrze. Wyraźny smak palonego jęczmienia i palona goryczka.
Comment
-
Comment