Guinness, Guinness Draught Stout

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grew
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.05
    • 766

Wczoraj udało mi się zakupić to piwo w wersji puszkowej z widgetem za, uwaga: 3,69zł w PiP we Wrocławiu na Świeradowskiej (Ferio-Gaj)! Data ważności długa, czyżby jakaś promocja około-Patrykowa?

Piwo dobre, trzyma poziom. Widget robi swoje

Comment

• szu29
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2011.04
      • 98

Właśnie pije sobie to pyszne piwunio
      Czarna pucha z kulką w środku jest tym co mnie zdziwiło bo wcześniej nie miałem do czynienia z "kulkami rozkoszy " Musze powiedzieć że jestem ZA. Pyszna pianka ogólnie piwo na 4,5/5 Dałbym więcej ale troszke przeszkadza mi kwasek tego piwa.
      Nowy Sącz RAFA 6,19zł
      http://www.bogatyojciec.pl/?A=59337

Comment

• Keeper
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2011.04
        • 44

Widziałem jakiś miesiąc temu we wrocławskiej Drink Hali Kilka puszek było, o dziwo stały na półce z napojami bezalkoholowymi cena była dość przyzwoita, z tego co pamiętam ~5zł puszka.

Piłem to piwo raz, jednak nie podeszło mi szczególnie, być może z powodu temperatury, było ciepłe. Jak jeszcze spotkam kiedyś to spróbuję ponownie.
        Ostatnia zmiana dokonana przez Keeper; 2011-04-23, 13:13.

Comment

• kamcio1990
          Porucznik Browarny Tester
          • 2010.11
          • 300

Cholerka, mam przed sobą właśnie to piwo, i co się okazuje? Że jest kompletnie bez gazu! Nic a nic - zero! Widget owszem, swoje zrobił, ale żeby kosztem CO2? A może widget nie ma na to wpływu?

Comment

• Promil03
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2007.10
            • 2833

Tak to już jest z Widgetm. Rozetnij puszkę i wyjmij kulkę. Zobaczysz w niej malutkie otwory, przez które w momencie otwarcia puszki wyleciał gaz. Spowodował fantastyczna pianę i na tym koniec.
            Co jakiś czas "daję szansę" temu piwu i za każdym razem mówię sobie, że to już ostatni raz Trzeba po prostu lubić takie klimaty.
            Ostatnia zmiana dokonana przez Promil03; 2011-05-07, 19:28.

Comment

• kamcio1990
              Porucznik Browarny Tester
              • 2010.11
              • 300

A no tak, coś kosztem czegoś. Ale jednak wolę wersję butelkową ;-)

Comment

• radzio2833
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2011.06
                • 5

Hej, ostatnio dużo słyszałem o tym piwie i nabrałem ogromnego smaka na nie. .Czytałem jak powinno przelewać się Guinnessa itp.Słyszałem, że do tego potrzebne jest odpowiednie szkło i mam pytanie jakie to ma znaczenie ? Mam zamiar kupić sobie wersję puszkową z widget'em i nie mam oryginalnego kufla od Guinnessa żeby je do niego przelać a jedynie kufel Żywca 0,5 l.Czy różnica będzie duża jeśli napije się je w innym kuflu ?

Comment

• pioterb4
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.05
                  • 4322

Stout tak jak wiele innych styli ma swoje dedykowane szkło, jednak nie wpływa ono w żaden sposób na doznania organoleptyczne. Chodzi tu raczej o taką kulturę serwowania piwa, żeby weizeny pić z dedykowanych szklanek a tripple/dubble z odpowiednich gobletów...Ja tam soobiście wokół Guinessa jakiejś mistycznej otoczki bym nie rozciagał, dla mnie piwo strasznie płytkie i wodniste ale tak samo jak Pilsener Urquell czy Erdinger w swoich kategoriach doskonale wypromowane iz bogatą historią.

Comment

• robi139
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2011.08
                    • 3

Witam. Wczoraj piłem to Piwko. Kupiłem w Anglii. Bardzo dobre. Poprzednio piłem Tyskie i Żywca a to zostawiłem sobie na koniec. Po prostu poezja. Nikt ze znajomych nie chciał spróbować jakie to smaczne. Zaciekawiło mnie jedynie coś co było w środku. Jakas jakby kulka. Niestety przez otwór w puszce nie chciała wyjść. Gdy rozciąłem puszkę to w środku była taka biała kulka. Wie ktoś co ona daje i do czego służy? PZDR

Comment

• abernacka
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.12
                      • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robi139 Wyświetlenie odpowiedzi
                      (...)Poprzednio piłem Tyskie i Żywca a to zostawiłem sobie na koniec. Po prostu poezja. (...)
                      Przy takim zestawie, prawie każde piwo smakowałoby jak ambrozja.
                      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• pioterb4
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2006.05
                        • 4322

Wie ktoś co ona daje i do czego służy? PZDR
                        Widget - nabój azotowy który pomaga w utworzeniu gęstej białej piany na wzór tej którą utrzymuje się podczas serowania Guinnessa z beczki.

Ja jak pierwszy raz spróbowałem Guinnessa to myslałem, ze ten styl (stout) jest nie dla mnie, bo smakowało mi jak rozwodnione tmave. Dopiero jak spróbowałem innych repreznetantów to zrozumiałęm że styl jest świetny a tylko Guinness kiepski.

Comment

• AndyXaero
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2011.08
                          • 7

Guiness Draught w puszcze, importowany przez Żywca z Dublina, wczoraj w Krośnie w Delikatesach Centrum za 1,99zł. Możliwe tylko w Polsce!

Comment

• kurgan
                            Gość
                            • 2004.04
                            • 315

LIDL

ma w swojej ofercie 4 pak za 20 pln, ciekawe czy choć trochę dorównuje takim piwom jak Beamish czy Murphy's?

Comment

• Mason
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2010.02
                              • 3280

Mi tam smakuje, a przy takiej cenie to się chyba wybiorę do Lidla na małe zakupy

Na RateBeer Guinness Draught jest wyżej oceniany niż Beamish i Murphy's
                              Ostatnia zmiana dokonana przez Mason; 2012-08-18, 11:16.
                              JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• żąleną
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.01
                                • 13239

Mamy chyba kamyczek do ostatniej dyskusji o zgodności ze stylem. Lubię Guinnessa, ale w porównaniu z Beamishem czy Murphy's jest dla mnie wodnisty na potęgę, nie mówiąc już o nieodżałowanym Kelcie. I który z nich jest prawdziwym, wzorcowym stoutem?

Comment

Przetwarzanie...
                                X