Biddy Early, Red Biddy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19292

Biddy Early, Red Biddy

Niska, pękata butelka z etykietką na podobieństwo opakowania paczek pocztowych.
    4.9% alk. (i to jest wg nich strong ale ) blg 12.5 (OG 1050*)
    Kolor rzeczywiście czerwony, po światło to aż świetlisto-czerwony. Klarowny.
    Zapach silnie owocowy, złożony, aromaty się wręcz kotłują i zmienia się to w trakcie picia
    Podobnie ze smakiem, początkowo czuję się pewną wytrawność (podsycaną stosunkowo wysokim nasyceniem CO2), po pewnym czasie smak łagodnieje i czuje się pełnię owocowej słodyczy.
    Piana nie za duża, ale zaznaczona i nie opada całkiem do zera.
    Pychota thx, Jaroslav.
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2006-08-09, 12:37.
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

Jako stary linkowy zboczeniec podaję link do zdjęcia rzeczonej butelki z piwem z innego tematu.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

Related Topics

Collapse

• BigLebowski
      Irlandia, Inagh, Ennis, Co. Clare, Biddy Early Brewery
      BigLebowski
      Będąc w podróży odwiedziłem Biddy Early Brewery mieszczący się w miejscowości Ennis na zachodzie wyspy. Browar ten produkuje prócz wymienianych we wcześniejszych wątkach Red Ale i Stout 'a także lagera pod nazwą Blonde Biddy i pszeniczniaka Biddy Weiser. Produkowane są także piwa okazjonalne-...
      2007-04-18, 08:42
    • Jaroslav
      Biddy Early, Black Biddy
      Jaroslav
      Rewelacyjny stout z "pierwszego irlandzkiego browaru restauracyjnego".
      Piana jak przystało na irlandzkiego stouta jest wspaniale delikatna, nic
      tylko zbierać łyżeczkami. Piwo ma kolor czarny jak smoła.
      Opisując smak nie da się nie doszukiwać podobieństw z klasykiem...
      2006-08-25, 08:41
    • e-prezes
      ?, [Raduga] Time to harvest
      e-prezes
      (...) Konsekwentnie do starych wytycznych i wcześniejszego posta wpiszę co wiem. Czyli nie wiem gdzie I oczywiście na wieki tak zostanie...

Jak już w powyższym wątku wspomniałem, a niestety temat jest wyczerpany... było sobie piwo. Za 6,99 PLN w znanym sieciowym sklepie, w kącie...
      2023-03-27, 17:13
    • Petitpierre
      Van Steenberge, Gulden Draak Brewmaster
      Petitpierre
      Piwo jest hołdem od głównego browarnika, jakim aktualnie jest Jef Versele, dla swjego dziadka, Jozefa Van Steenberge oraz 230-lecia założenia browaru. Inspiracją miały być podróże do USA. Piwo jest leżakowane w beczce po whiskey lub whisky-pogrzebawszy troszkę można znaleźć informację,...
      2022-09-20, 17:23
    • bastion
      Słowacja, Żylina, Zadubnie 228, Pivovar Harvanek. ( Bez wyszynku)
      bastion
      Dzielnica Żyliny - Zadubnie, to zwyczajna wieś z jednorodzinnymi domkami, położona w dolince kilka kilometrów od centrum Żyliny, z którą jest dobrze skomunikowana autobusem podmiejskim. Tradycyjna wioska w której wszyscy spotykają się koło sklepu.
      Nie wiem czy miejscowi wiedzą o...
      2019-12-29, 21:26
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...