zaw. alk. 7,0%, cena 4,70 EUR /pint
dostępne na miejscu: pub The Porterhouse
Jeden z trzech typów angielskiego ale warzony przez Porterhouse, najmocniejszy i cieszący się chyba największym powodzeniem. Wydłużona fermentacja i potrójne chmielenie rzeczywiście nadaje temu piwu bardzo ciekawy smak.
Kolor – miedziano-czerwonawy, pełna klarowność;
piana – drobna, kremowa pianka cieniutkim płaszczykiem trwale okrywa piwo;
nasycenie – przeciętne, w stronę słabszego;
zapach – owocowo-słodowy;
smak – dużo smaczków owocowych współgrających z palonością słodową; piwo, w którym osiągnięto niesamowity efekt jakby lekko podwędzanych owoców (z tych bardziej cierpkich: jeżyny, poziomki); sporo też w tym piwie słodyczy, ale dużo szlachetniejszej od naszych strongów, towarzyszącej bogatemu aromatowi chmielowemu; lekko cierpkawe piwo z długim i mocnym posmakiem goryczkowym.
dostępne na miejscu: pub The Porterhouse
Jeden z trzech typów angielskiego ale warzony przez Porterhouse, najmocniejszy i cieszący się chyba największym powodzeniem. Wydłużona fermentacja i potrójne chmielenie rzeczywiście nadaje temu piwu bardzo ciekawy smak.
Kolor – miedziano-czerwonawy, pełna klarowność;
piana – drobna, kremowa pianka cieniutkim płaszczykiem trwale okrywa piwo;
nasycenie – przeciętne, w stronę słabszego;
zapach – owocowo-słodowy;
smak – dużo smaczków owocowych współgrających z palonością słodową; piwo, w którym osiągnięto niesamowity efekt jakby lekko podwędzanych owoców (z tych bardziej cierpkich: jeżyny, poziomki); sporo też w tym piwie słodyczy, ale dużo szlachetniejszej od naszych strongów, towarzyszącej bogatemu aromatowi chmielowemu; lekko cierpkawe piwo z długim i mocnym posmakiem goryczkowym.
Comment