zaw. alk. 5,0%, cena 2,30 EUR /0,5 pint
dostępne na miejscu: pub The Porterhouse
Stout, którego tradycyjna receptura sięga ponoć początków XX wieku. Spora dawka chmielu gwarantuje wydatną goryczkę, a użyte w procesie warzenia dodatkowo płatki jęczmienne mają zapewnić wyjątkową treściwość temu trunkowi.
Kolor – stoutowy: czarny i nieprzenikniony;
piana – klasyka: trwała, kremowa warstewka, równiutka, jakby nożem ciął;
nasycenie – minimalne;
zapach – palonego słodu, kawy i czekolady;
smak – czekoladowy smaczek wyróżnia tego stouta spośród innych stoutów Porterhause’a; jest bardzo mocny, gorzki i esencjonalny i wzbogaca typowo stoutowy bukiet słodowo-kawowy; dodaje też swoistej cierpkości do piwa, którego inną cechą jest bardzo mocne nachmielenie (goryczka z palonego słodu też się tu odlicza); całość rzeczywiście bardzo treściwa, składa się chyba na najlepszego stouta Porterhouse’a.
dostępne na miejscu: pub The Porterhouse
Stout, którego tradycyjna receptura sięga ponoć początków XX wieku. Spora dawka chmielu gwarantuje wydatną goryczkę, a użyte w procesie warzenia dodatkowo płatki jęczmienne mają zapewnić wyjątkową treściwość temu trunkowi.
Kolor – stoutowy: czarny i nieprzenikniony;
piana – klasyka: trwała, kremowa warstewka, równiutka, jakby nożem ciął;
nasycenie – minimalne;
zapach – palonego słodu, kawy i czekolady;
smak – czekoladowy smaczek wyróżnia tego stouta spośród innych stoutów Porterhause’a; jest bardzo mocny, gorzki i esencjonalny i wzbogaca typowo stoutowy bukiet słodowo-kawowy; dodaje też swoistej cierpkości do piwa, którego inną cechą jest bardzo mocne nachmielenie (goryczka z palonego słodu też się tu odlicza); całość rzeczywiście bardzo treściwa, składa się chyba na najlepszego stouta Porterhouse’a.
Comment