Po prostu bardzo dobre, przebogaty podpalany smak. Kolor rzeczywiście czarny z refleksami wiśni. I ten smaczek który pozostawia w ustach po wypiciu. Piwna poezja.
Beamish & Crawford, Genuine Irish Stout
Collapse
X
-
-
Kupiony w Warszawskim Championie za 4.65 - puszka z "widgetem".. ciekawe doświadczenie, pierwszy raz pije taki wynalazek. po pierwszym szoku doznanym po otworzeniu i przelaniu do kufla, czas na degustacje. i tu rownież miłe zazkoczenie, mimo iż nie przepadam za stoutami, ten mi bardzo smakuje, mimo iz puszkowy, lepszy od guinessa, piana cudowna mimo, że wytworzona "sztucznie". Przydało by się przejechać do katowic i wypić z kijaComment
-
belze napisał(a)
Przydało by się przejechać do katowic i wypić z kija
Spójrz kilka postów wyżej.
Plac Na Rozdrożu masz znacznie bliżej.
Ależ mi się zrymowało... niechcącyWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
-
Nabyłem dziś toto w Tesco za 3,99 PLN
Pierwsze wrażenia wizualne - piękny kolor, piękna gęsta piana - wspaniałość
gazu mało - jednak to nie przeszkadza, smak - nuty kawowe, słodowe, jest też goryczka, wszystko świetnie zharmonizowane , ale (może to podświadomość ) jakbym czuł blachę - mimo to smak na 5-
Jak będę cierpiał na nadmiar pieniążków udam się na beczkowe
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Żadko pijam z puszki (choć wypada w niej rewelacyjnie dobrze). Co jakiś czas będąc na mieście muszę sobie zaszaleć i decyduję się, zamiast na 2 jakieś piwka, na jednego Beamisha w John Bull Pubie na pl.Solnym. Rewelacja. Udało mi się nawet wyłudzić szklanke Beamisha od barmana
We Wrocławiu dostępny był również w Celticu, ale ostatnio jak tam byłem, to niestety knajpa zmieniła orientacje - teraz jest McDisko I jedyne piwo jakie tam ostatnie mieli (oprócz Carlsberg-Okocim), to Spitfire... skwaśniały!!Comment
-
Murphy'sa oczywiście też lubię ...ale gdzie jest na Rynku "Piwnica Stańczyka" to nie wiem :|
Wracając do tematu Beamisha, to w Celticu (jeśli jest) cena wynosi(ła) 9zł za 0,5l; w John Bull Pubie natomiast 10zł za 0,4l. Jednak w Celticu jest teraz diskobandżo, a JBP jest super, to ja wole "przepłacić" i napiś się dobrego piwka w lepszej i cichszej muzyce i w miłym klimacie irlandzkiej knajpki.
P.S. Firmowe piwo John Bull w podobnej cenie, ale nie najlepsze; dostępne ciemne i 'Bitter')Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndrewbrwPiwnica jest po tej stronie rynku co Bank Zachodni, wchodzi się chyba do jakiejś innej restauracji i schodzi po schodkach - wystrój jest super, dwa poziomy w drewnie itp. Irish za 8,50Comment
Comment