Wariacja browaru w Galway na temat dunkla. Do bawarskich pszenic mu raczej daleko, bardziej odebrałem go jako karmelkowy ale. Samo w sobie bardzo dobre, ale z oferty tego browaru wolę jednak pale ale.
Galway Hooker, Dark Wheat Beer
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Imperialny stout uwarzony w lutym 2020 r.
Alk. 12%
Aromat - intensywny - likier kawowy, gorzka czekolada, dość wyraźna paloność, muśnięcie lukrecji
Piana - wysoka, beżowa, niespiesznie opada do zwartego, nieco już jaśniejszego, trwałego kożuszka, potem koronki...-
Channel: Irlandia
-
-
Piwo przywiezione z Chin
Ekstrakt 11 Blg
Alkohol 3,7%
Butelka 330 ml, kapsel identyczny jak na innych piwach z browaru
z 4 piw tego browaru to chyba najbardziej przypomina w smaku europejskie piwa tego stylu. Piana dość obfita lecz dość szybko opada1 Photo-
Channel: Chiny
2024-09-17, 10:26 -
-
Pod przyjemnym Galway od 2009 roku warzy piwo kraftowy browar Galway Bay Brewery. Warzą dobre piwa (ich stouty i red ejla polecam). Ich flagowym pubem jest The Salt House.
facebook.com/thesalthouse
Oprócz piw z tego browaru na kranach (ok. 20) dostępne są inne krafty...-
-
-
Nie wiem dlaczego kupując to piwo we włoskiej knajpce Birra Cerqua (gościnne krany) byłem przekonany, że jest to włoskie piwo. Może dlatego, że nazwa brzmiała dość tajemniczo (nie angielsko) i po szybkim sprawdzeniu co ta nazwa oznacza nie wzbudziło to moich wątpliwości. A powinno, ale...
-
2023-02-16, 20:57 -
-
APA z alko 4.8% (IBU 48)
Chmiele: Citra, Amarillo, Simcoe.
Piana - więcej na początku potem warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - zamglony, jasny pomarańczowy.
Gaz - średni.
Aromat - rześkie cytrusy.
Smak - słodko cytrusowe, spora ziołowa...-
2022-05-01, 18:54 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment