Dungarvan, Copper Coast Red Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kony
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.08
    • 1701

Dungarvan, Copper Coast Red Ale

Moim zdaniem najmniej udane z trójki piw warzonych obecnie w Dungarvan.
    Jak nazwa wskazuje piwo jest czerwone (mętne za sprawą drożdży obecnych w butelce) i nie udało mi się uzyskać zbyt okazałej piany nalewając je do szklanki - choć dołożyłem starań.
    W smaku piwo jest cytrusowe, bardzo rześkie choć słabo wysycone. Nie wiem czy w ślepym teście odgadłbym że to jest ale. Bardzo płaskie i zbyt drożdżowe.
    Piłem to piwo jako pierwsze z tego browaru i trochę byłem zawiedziony, na szczęście dwa pozostałe wypadły lepiej.
    Alk. 4,3%
    Attached Files
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2002.11
    • 6059

PIANA: „ejlowa”, szybko znikająca. Nagazowanie nieduże
    SMAK: ejl ze sporą goryczką choć dla mnie „spora goryczka” to dla smakoszy ejli pewnie „goryczka w normie”. Alkohol 4,3%. W opisie na ecie co prawda pojawia się słowo karmel jednak ja czuję tutaj wyłącznie ową goryczkę.
    KOLOR: zgodnie z nazwą i kolorem etykiety miedziany. Ciemna czerwień z odcieniem brązu lub jak ktoś już dawno dobrze porównał – herbaciany.
    OPAKOWANIE: można ? Można. Wg mnie jedna z najładniejszych obecnie irlandzkich etykiet z widokiem latarnii morskiej. Owe Copper Coast to geopark ciągnacy się na 25 km południowego wybrzeża Irlandii gdzie znajdują się m.in. pozostałości XIX-wiecznych kopalni miedzi. Kapsel jednobarwny w odpowiednim do etykiety kolorze. Szkoda wielka że nie z grafiką jak na ecie.
    Attached Files
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Maisel, Maisel & Friends West Coast IPA
      darekd
      Znany browar z frankońskiego Bayreuth w ramach swojego projektu Maisel & Friends już od dobrych paru lat z zaprzyjaźnionymi piwowarami bardzo mocno już rozkręcił ten udany projekt, szczególnie limitowanych piw:

https://www.maiselandfriends.com/de/...limited-biere/

...
      2023-07-20, 11:36
    • Javox
      Maryensztadt, The Roots - Double West Coast IPA
      Javox
      Double West Coast IPA z alko 7.5%
      Chmiele: Citra, Azacca, Idaho 7, Książęcy.

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
      Lacing - trochę było.
      Gaz - średni.
      Barwa - zamglony, blady pomarańczowy, jaśniejszy.
      Aromat - mix... cytrusy około pomaranczowe...
      2024-10-31, 21:03
    • e-prezes
      Pinta, Party Pacific Lager
      e-prezes
      Seria "Party Starter" dla Żabki, o której w rozmowie z Kopyrem gdzieś tak z rok temu wspominał Zwierzyna nieco się rozrosła przez ten czas. Były już NZ Pale Ale, West Coast IPA, Session IPA, West Coast APA, Hazy APA oraz East Coast IPA (może coś mi jeszcze umknęło). No i trafiło...
      2024-07-07, 11:32
    • Javox
      Brew By Numbers, 05 West Coast IPA
      Javox
      West Coast z alko 4.5%

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
      Lacing - trochę było.
      Barwa - zamglony lekko żółto pomarańczowy.
      Gaz - średni.
      Aromat - przyjemna ziołowość na podkładzie cytrusowym.
      Smak - słodkawe, ziołowość, grapefruit...
      2024-03-25, 15:55
    • Prusak
      Nowa Wytwórnia, Imperialny Porter Bałtycki
      Prusak
      E: 24 Blg
      A: 10, 5%
      Jak na porter o takiej mocy dość pieniste, z utrzymującą się lekko ponad obrączką piany.
      Kolor ciemny, nieprzezroczysty.
      W aromacie niewiele, głównie czekolada, choć na ecie rekalmują kawę z pralinami, śilwkę, wiśnie i ciemny miód. Albo mnie...
      2025-01-03, 01:31
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...