Viking, Viking Gylltur

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pga
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.09
    • 126

Viking, Viking Gylltur

Viking Brewery, Viking Lager

Alkohol: 5,6% (dane z bulelki)
    kolor jasno złoty
    Po nalaniu piana całkiem dorodna, jednak szybko opada, jdnak do końca zostają ślady na szkle.
    Zapach bardzo intensywny, przyjemny przy otwieraniu bulelki, z czasem zanika.
    Smak delikatny, lekka gorycz wyczuwalna. Nasydzenie bez uwag.
    Opakowanie: butelka 0,33l jak na zdjeciu. Wygląd schludny, jak dla mnie minimalistyczny - typowo skandynawski.

Piwo otrzymane w prezencie.
    Attached Files
  • franekf
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.06
    • 944

Piwo otrzymane od kolegi - Łukaszu dzieki po raz kolejny!
    Parametry bez zmian, opakowanie to 0,5 litrowa puszka.
    Piwo bardzo jasne, przymiotnik "słomkowe" pasuje jak ulał.
    Piana niezbyt okazała, znika szybko.
    Gazu jak dla mnie odrobinę za wiele.
    Zapach niezbyt silny, słodowy, z lekkim kwaskowym wtrąceniem.
    Smak całkiem niezły - dominują nuty słodowe, jest lekki akcent chlebowy. Zakończenie z delikatną, ale dobrze wyczuwalną goryczką. Ogólnie niezły lager, według mnie znacznie lepszy niż nasza masówka.
    Opakowanie ascetyczne, ale całkiem eleganckie - mi się podoba.
    Attached Files
    Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
    http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
    Piwny Janusz bez Teku

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Domaniewek, Starego Browarnika 2, Browar Jabeerwocky
      dadek
      Duuużo wody w rzece Utracie upłynęło nim Browar Jabeerwocky wreszcie podjął produkcję piwa. Różne czynniki wpłynęły na to opóźnienie, generalnie są one znane ludziom z piwnej branży, więc nie będę się nimi tu zajmował. W każdym razie dużym zaskoczeniem było dla mnie gdy we wrześniu...
      2022-09-23, 00:52
    • dadek
      Praha-Hostivař, U továren 31, Rodinný pivovar Vik
      dadek
      Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
      2022-01-15, 04:06
    • Pancernik
      Giedlarowa 278, Browar Zakarczmie
      Pancernik
      Niby na liście jest, ale chyba nikt wcześniej nie opisał, pozwalam sobie więc to uczynić .
      Giedlarowa to wieś w powiecie leżajskim, gdzie nieco na tyłach sklepu "Stokrotka" mieści się browar restauracyjny "Zakarczmie".
      Lokalizacja trochę utajniona, bo w tym...
      2024-10-16, 10:13
    • bastion
      Estonia, Narva, Hariduse 5, Narva Pruulikoda [Bez wyszynku]
      bastion
      Narva ze względu na pięknie położony nad rzeką o tej samej nazwie zamek, jest jednym z nielicznych turystycznych celów w Estonii. Samo miasto bardzo przeciętne, ale kiedy pozna się jego dzieje podczas ostatniej wojny, można zrozumieć dlaczego tak jest. Do tego dochodzi fakt, że języka estońskiego...
      2024-09-29, 21:09
    • wpadzio
      Ursus, Ursus Retro
      wpadzio
      Jeszcze nie tak dawno SABMiller, a teraz Asahi. Największy browar w Rumunii zmienił barwy klubowe i pojawiają się nowe produkty. Choćby Ursus Retro, wprowadzony do sprzedaży na początku 2018 roku. Ma nawiązywać symboliką do przełomu lat 80-tych i 90-tych. Co ciekawe, piwo zdobyło srebrny...
      2019-07-25, 15:59
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...