Peja, Premium Lager

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12802

Peja, Premium Lager

Pojawiło się w się w sieci marketów Dino z polskimi napisami na butelkach (0,33 l.)
    Etykieta różni się jednak od tej z gazetki Dino:
    https://marketdino.pl/produkt/piwo-peja-lager-330ml-5-but-bzzw?categoryName=Nowo%C5%9Bci&categorySlug=nowosc i

i tej na ich stronie:

Różne wersje tego piwa z największego kosowskiego browaru były już omawiane. Jednak pod nazwą "Premium Lager" nie występowało i dodatkowo, to ma inny woltaż - 5,0%
    stąd zakładam nowy wątek.

Deklarują, że w składzie woda, słód jęczmienny i chmiel - o niesłodowanych dodatkach nie ma informacji.

Aromat - na początek wita nas zielonobutelkowy skunks, potem już dominuje zboże (niesłodowane ziarno), chmiel minimalnie
    Piana - wysoka, trwała z dłuższym kożuszkiem
    Barwa - jaśniejsze złoto
    Wysycenie - średnie, musujące
    Smak - słodkawe zboże (nie słód), lekki ziołowy chmiel, goryczka znikoma
    Treściwość - pełne

Nie wiem kto to sprowadza i po co. Kapsel golas, więc ograniczyli grupę odbiorców
    Jako doświadczony piwny saper z pełną świadomością i na spokojnie kupiłem ten produkt bo wiedziałem, że tu nic nie będzie urywać, żadne fajerwerki nie wystrzelą
    Przypomina mi to te najsłabsze piwa z Głubczyc (ale dawno ich nie piłem). Tylko po co ściągać coś z Bałkanów, co nie wyróżnia się niczym od najniższego sortu krajowej produkcji i cenowo jest nieco droższe. Gdzieś pewnie tkwi jakiś haczyk w tym biznesie - kiedyś przez lata w Kaufie zalegały ormiańskie piwa, potem ściągano mołdawskie licencyjne Efezy, niedawno Żabki weszły w portugalskie Bocki... ale po co?
    Ostatnia zmiana dokonana przez darekd; wczoraj, 00:56.