Astravo, Žigulinis Stiprusis

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kolesław
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1130

Astravo, Žigulinis Stiprusis

Ekstrakt NN., alk. 7,5 %. Znaczy się Żyguliowskie Strong
    Zapach. Słodki słód, słodkie owce. Całkiem ładne, ale bardzo krótko. Potem plastelinowe warzywa. Na szczęście też mijają. Na koniec mineralna, żelazista rześkość.
    Piana. Duże bąble szybko opadające prawie do zera. Gazu nie ma, jakieś śladowe ilości.
    Kolor miodowo-bursztynowy.
    Smak. To co w zapachu było dobre w smaku też jest, ale jest tego za mało, a uwypukla się to co w zapachu złe. Dominuje smak słodko-kwaśny z warzywnym akcentem, a na koniec i w posmaku goryczka. Dziwna jakaś... gorzkość raczej.
    Zmogłem cały litr (z PET-a). Wymagało to jednak sporo samozaparcia, a przecież spragniony byłem okrutnie.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• Prusak
    Banskobystrický Pivovar, Urpiner IPL
    Prusak
    Nie wiem, co miałby oznaczać ten skrót w nazwie kolejnego Urpinera, ale samo piwo powstało zapewne na fali podłączania się większych browarów do "reowlucyjnej" niszy. Stąd zapewne anons na etykiecie Crat Beer/ Remeslne Pivo. Trochę tu chaosu, bo z jednej strony nazywają to piwo...
    2022-08-29, 19:22
  • GSE
    Astravo, Nefiltruotas Tamsusis
    GSE
    No i znowu się zdziwiłem, bo zgodnie z nazwą piwo powinno być "Niefiltrowane Ciemne", natomiast kolor ma ciemnozłocisty, opalizujący z pomarańczowymi refleksami, więc daleko mu nawet do brązu.
    Kolejne wrażenie to: ładna, obfita, długo utrzymująca się piana (bez lacingu),...
    2016-05-30, 23:10
  • wpadzio
    Astravo, Kaimiškas Šviesusis
    wpadzio
    Jasne niefiltrowane i niepasteryzowane piwo z litewskiego browaru Astravo w Biržai. Ma 5,2% alkoholu.

Bursztynowa, wpadająca w pomarańczowe odcienie barwa o sporym stopniu nieklarowności.
    Piana koloru złamanej bieli. Dość nikła i szybko redukująca się do obrączki wokół...
    2015-07-27, 13:56
  • Petitpierre
    Eichbaum, Steam Brew German Red
    Petitpierre
    Kolejne piwo z serii steampunkowców dla Lidl'a, 16,5 blg, 7,9vol, sami do końca nie wiedzą co to jest, gdzieś było, że to Red Ale, gdzie indziej, że Bock i do tego ostatniego będę się ustosunkowywał, chyba że to rzeczywiście ma być coś w deseń IRA? Na kontrze po czesku jest znowuż polotmave...
    2018-11-08, 13:17
  • dryx
    Astravo, Lager
    dryx
    Piwo z minibrowaru UAB Astravo, Plento g. , Birże (lit. Biržai)
    Butelka PET, 1 L, alkoholu 5 %, ekstraktu nie podano.
    Bar3wa jasno-bursztynowa.
    Piana niska, średnia, powoli opada, zostawiając ślady na szkle.
    Przyjemny zbożowy aromat plus owoce, cytrusy.
    Zbożowo...
    2012-06-26, 19:16
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...