Volfas Engelman (d.Ragutis), Jubiliejinis

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tfur
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2006.05
    • 1312

Volfas Engelman (d.Ragutis), Jubiliejinis

pierwsze łyki nie najgorsze
    potem już równia pochyła
    a na końcu zupełna kiła
    napój słodko-kwaśny
    z nutą kukurydzianą
    resztki nie dopiłem
    bardzo słabe
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2013-12-27, 15:11.
    veni, emi, bibi
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Piwo ma 5,3%, but.0,568:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Pivotal
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2013.05
      • 671

BARWA: Ładna,ciemniejszego złota,przejrzyste piwo. [4]
      PIANA: Lekko żółtawa,drobnopęcherzykowa,mimo tego,fajna była tylko po wlaniu,bardzo szybko zmniejszyła się do pierścienia z wysepkami. Piana praktycznie nie oblepiała szkła, widocznych było zaledwie kilka malutkich plamek. [1.5]
      ZAPACH: Słód,trochę chmielu oraz lekki zapach drożdży,jabłek i gruszek. [2.75]
      SMAK: Słodowy z niezłą goryczką do tego jabłkowy posmak. [3.5]
      GAZ: Przez większość czasu był spory,do końca nie pozostał,ale muszę wyjaśnić,że piłem piwo bardzo długo...ponad godzinę,czyli zawartość CO2 była w przyzwoitej ilości. [3.75]
      OPAKOWANIE: Etykiety całkiem ładne,choć przydałoby się więcej wiadomości np.zawartość ekstraktu. Kapsel firmowy. Butelka brązowa z ładnymi tłoczeniami (0.568l),zwrotna jak wynika z etykiety. [4.5]

UWAGI: Napełniono 7.05.2014,termin ważności do 3.11'14,wypito 15.07'14. Piwo Jubiliejinis 160 sporządzone zostało specjalnie na 160-lecie browaru Volfas Engelman. Do wyrobu piwa użyto australijskiego chmielu Galaxy,ja jednak nie czuję tych egzotycznych owoców...ani w smaku,ani w zapachu. Wyczuwam tylko rodzime owoce jabłka i gruszki. Również zapach i smak nie był typowy dla chmielu Galaxy,spodziewałem się mocniejszego aromatu i goryczki. Piwo uznaję za całkiem niezłe...mimo wszystko.

Comment

Przetwarzanie...
      X