Svyturys, Raudonu Plytu Bocmano Usai

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • DariuszSawicki
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2012.08
    • 2869

Svyturys, Raudonu Plytu Bocmano Usai

Po polsku Bocmano Usai znaczy Wąsaty Bosman.
    Piwo ma 6% alkoholu i 14 ekstraktu. 60 IBU, jest to AIPA.
    W składzie 4 chmiele: cascade, citra, centennial i chinook.

Kolor: Bursztynowy i jest spore zmętnienie.
    Piana: Słaba, szybko opadła, pęcherzyki grube. Na dodatek mizerny osad na szkle.
    Zapach: Trochę chmielu, ale takiego przechowywanego w szpitalu. USA jest bardziej reprezentowane przez słodkie, tropikalne owoce niż cytrusy. Chinook jest tylko chyba widoczny z nazwy na kontretykiecie, bo żadnych leśnych zapachów tu nie ma.
    Smak: Goryczka jest jednak spora, z pewnością ma te deklarowane 60 IBU. Podbudowa słodowa jest delikatna. Wyraźny posmak grejpfrutowej pestki. Trochę przyciężkie jest to piwo.

Ogólnie smakowało mi, ale zapach jak na AIPA jest beznadziejny.
    Data do 13.05.2015.
  • Kazimierz_W
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼🍼
    • 2009.05
    • 689

A tak ono wygląda.
    Attached Files
    Browar Bociana smaczny od rana
    Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!

http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626

Comment

• rafael52
      Porucznik Browarny Tester
      • 2013.12
      • 478

Barwa: jasnobursztynowa, lekko zmętniona. W piwie unosi się spora ilość drobinek chmielowych. [4]
      Piana: niezbyt obfita, zwarta, dronopęcherzykowa, szybko opada, ale obficie oblepia szkło. [4]
      Zapach: średnio intensywny, wyczuwalne cytrusy, owoce żółte i tropikalne, lekkie nuty żywiczne. [4]
      Smak: piwo dość wytrawne z intensywną goryczką o cytrusowym charakterze. [4,5]
      Wysycenie: średnie, mogło by być trochę wyższe. [4]
      Opakowanie: duży plus za informacje o chmielach oraz za podanie wszystkich parametrów piwa. Oprawa graficzna bardzo ładna w swej prostocie, na eleganckim papierze. [4,5]
      Uwagi: butelka z datą do spożycia 14.07.15.

Comment

• e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19269

Aromat rzeczywiście słaby, owszem chmielowy cytrusowy, ale nie tego oczekiwałem po IPA z chmielami z USA. W smaku dość spora goryczka, dobrze się układająca, choć nieco ziołowa. Sporo pływających drobin (drożdży albo chmielu). Bez powtórki.
        Mój egzemplarz z dystrybucji Ukraińskiego Domu Handlowego .
        Last edited by e-prezes; 2015-03-04, 15:11.

Comment

• leona
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2009.07
          • 5853

Aromat słodkich cytrusów, pokrzywy i... pustki. W smaku dominuje pestkowo-ziołowa goryczka, średnia, długa, dobra.
          Bardzo przeciętne ale, które koło AIPA nie stało. Kupiłem je za 2,75 zł zatem stosunek jakość/cena mimo wszystko wysoki

Comment

Przetwarzanie...
          X