Apynys, Green Monster IPA

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • canigggia
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.10
    • 451

    Apynys, Green Monster IPA

    Wczoraj otrzymałem od mojego kumpla, który mieszka na Litwie piwo z Bravoras Apynys - Green Monster IPA. Ekstrakt - nieznany, alk. 6,3%. Chmielone Citra, Amarillo, Cascade i Magnum. IBU 45.

    Barwa: bursztynowe, dość mętne.
    Piana: dość wysoka, kremowa, średnio gęsta, dość szybko opada do półcentymetrowej koronki, zostawia przyjemne osady.
    Zapach: wyraźnie słodowo-chmielowy. Fantastyczne nuty chmielowe w postaci aromatów żywicznych i owoców tropikalnych takich jak, mango, ananas, cytrusy, papaja. Bomba!
    Smak: bardzo rzetelna i przyjemna podbudowa słodowa i genialnie wkomponowane niuanse chmielowe. Ponownie żywica i owoce tropikalne. Wszystko wieńczy bardzo przyjemna, nienachalna, niezalegająca i nie mega mocna goryczka.
    Wysycenie: niskie.

    Świetne piwo, wlane w butelkę 0,66l. Ciekawa 'kraftowa' eta.

    Click image for larger version

Name:	IMG_4375_greenmonster1.jpg
Views:	1
Size:	20,8 KB
ID:	2091917
    Last edited by canigggia; 2014-08-21, 16:04.
    Browarnik Tomek
    TomCani

    Grimness, Frost and Northern Darkness!!!
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #2
    Bardzo dobra IPA. Warto.
    Aktualne foto 0,33:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • GSE
      Porucznik Browarny Tester
      • 2002.10
      • 424

      #3
      [backlog z notatek 30.6.18]
      btl. bb 5.12.18.
      Masło, dużo masła, miód - utelenienie w opór. Herbaciana goryczka. W sumie jest jak herbata z rozpuszczonymi maślanymi herbatnikami. Gorycz zalega. Niby najlepsza litewska IPA a jest poniżej poziomu Ataku Chmielu...
      1,6/5

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19260

        #4
        Piłem je dwa razy, w Kownie i Wilnie w knajpach. Bardzo dobre piwo sesyjne Jedno z najlepszych jakie piłem.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X