Širvėnos, Dundulis Virzinis

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kazimierz_W
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼🍼
    • 2009.05
    • 689

Širvėnos, Dundulis Virzinis

Gruit ale. Wrzosowy ale. Piwo sezonowe, robią je jesienią i tylko wtedy jest dostępne. Ja próbuję już drugi sezon. Całkiem ciekawe, miły zapach wrzosów. Aromaty "typowo litewskie" bardzo delikatne, nie przeszkadzają. Generalnie polecam, udany eksperyment, kolejna cegiełka do ciekawego litewskiego rynku piwa.
    Alkohol 5,2%
    Attached Files
    Browar Bociana smaczny od rana
    Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!

http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626
  • Kazimierz_W
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼🍼
    • 2009.05
    • 689

Doczytałem jeszcze, że piwo zawiera również chmiel.
    Browar Bociana smaczny od rana
    Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!

http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626

Comment

Related Topics

Collapse

• Kazimierz_W
      Sklep browaru Dundulis (LT) z dostawą do PL
      Kazimierz_W
      Internetowy sklep litewskiego browaru Dundulis oferuje dostawę do Polski. Karton piwa za 12 Euro, co jest normalną stawką kurierską w relacji LT-PL. Polecam gorąco!
      https://shop.dundulis.lt/...
      2022-06-16, 06:53
    • e-prezes
      Širvėnos, Dundulis Publijus Palemonas
      e-prezes
      Dotychczas nie miałem dobrego zdania o bałtykach z krajów nadbałtyckich, w tym z Litwy. Ten to przekreśla.
      7,2% alk., blg nie podano.

Solidny, czarny i mocny porter. Nie jest tak słodki, mało palony jak inne. Ciemne owoce, czekolada, kawa, nieznacznie karmel. Dominuje gorzka...
      2017-04-03, 09:33
    • e-prezes
      Sirvenos, Dundulis Kietis
      e-prezes
      Po litewsku "Dundulis Kieciu". Gruit ale 5,6% alk. W skład mieszanki ziół bylica pospolita, bylica draganek i bylica piołun.

Dość ciekawe piwo i w sumie drugi w życiu komercyjny gruit. Jasno bursztynowe, lekko zamglone, z niewielką, jasną pianą. W aromacie dobrze zaznaczona...
      2019-02-19, 18:56
    • wpadzio
      Panevėžio, Dundulis Kovarnių
      wpadzio
      Piwa marki Dundulis warzone są w dwóch niewielkich browarach, mieszczących się w Panevėžys (polska historyczna nazwa to Poniewież). Egzemplarz mojego wędzonego stouta pochodzi z Panevežio alus, położonego kilkaset metrów bardziej na południe od siostrzanego Širvėnos bravoras.
      Piwo...
      2019-05-03, 17:51
    • wpadzio
      Panevėžio, Dundulis Kurkas
      wpadzio
      Kurkas to ciemne piwo żytnie, o zawartości alkoholu 4,9%. Niefiltrowane i niepasteryzowane. Zostało uwarzone przez browar Panevežio alus we współpracy z birżańską piekarnią Biržų Duona. Jako ciekawostkę można dodać, że do produkcji wykorzystano także kminek.

Barwa ciemnobrązowa,...
      2019-05-12, 13:37
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...