Astravo, [Ninkasi] N°9.C Scottish Export

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • WojciechT
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2012.09
    • 2546

Astravo, [Ninkasi] N°9.C Scottish Export

Kolor: Herbata z sokiem malinowym. 5
    Piana: Niska, bardzo nietrwała. 1.5
    Aromat: Mocne masło, trochę karmelu (a może to też masło?), tyle. Niby jest w stylu dopuszczalny, ale bez przesady! 1.5
    Smak: No i znowu. Słodkość, masło, toffi, masło, karmel, masło. Może trochę przesadzam, ale niektórzy ludzie są "uczuleni" na niektóre wady - ja jestem uczalony na diacetyl. Nie trawię go nawet w czeskich pilsach, gdzie bywa wręcz pożądany. A tu jest go za dużo. Może nie jest to stężenie znane z niektórych wytworów Witnicy, ale i tak dla mnie za dużo. 2
    Wysycenie: Brak, ale tak w sumie być powinno i dziwnie by smakowało przy wyższym nagazowaniu. 5
    Opakowanie: Bardzo ascetyczna etykieta skutkująca tym, że średnio pamiętam, które piwo piłem, a które nie. Za to skład "aż za dokładny", jak to mawiał mój ojciec, do tego wszystkie nowomodne informacje - temperatura, foodpairing, krótki opis smaku. Szkoda, że kapsel goły.
  • Dzoshu
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.12
    • 496

Kolor: Brąz, klarowne.
    Piana: Wymuszona, sycząca, szybko opada do zera.
    Zapach: Słodki, miodowy w stylu utlenienia, trochę karmelowy, trochę suszone owoce. Przypomina mi herbatę aromatyzowaną Irish Cream.
    Smak: Tutaj słodycz bardziej stonowana. Karmelowy, herbaciany. Lekko ostrawy charakter daje o sobie znać podczas przełykania. Średnio intensywna ziołowa goryczka na finiszu.
    Wysycenie: Średnie w stronę wysokiego.
    Opakowanie: Nuda ale nie ma co marudzuić bo chyba już zdecydowali się na zmianę.
    Uwagi: Warka 5.06.15. Średniak, plus za możliwość zapoznania się z mało popularnym stylem.
    Attached Files

Comment

• Gringo
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2007.07
      • 2160

Zapach i smak zdominowany przez stęchliznę z cukrową słodyczą. Wypiłem lekko na siłę.
      Nadziałem się. W temacie "pogoda dla bogaczy" ktoś napisał że kit powinien być w cenie kitu a nie diamentów. Lepiej więc sięgnąć za coś z Połczyna za 2 zł.

Comment

• Oskaliber
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2010.05
        • 727

Kolor: Miedziany, opalizujący.

Piana: Beżowa, niezbyt obfita, niezbyt gęsta, niezbyt trwała. Opada do obrączki.

Zapach: Owoce w klimatach śliwek, porzeczek. Toffie ocierające się o diacetyl, lekka czekolada.

Smak: Treściwość średnio niska. Toffie, owoce, orzechy, trochę czekolady. Goryczka średnio niska, przypalana.

Wysycenie: Niskie.

Ogółem: Ujdzie.
        BeerFreak.pl

Comment

Przetwarzanie...
        X