Vilniaus, Canis Lupus

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • DariuszSawicki
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2012.08
    • 2869

Vilniaus, Canis Lupus

Alkohol 4,6%, brak danych o ekstrakcie, lekki litewski lager.

Kolor ładny, bursztynowy. Niestety jakieś farfocle pływają.
    Wysycenie duże, piana beznadziejna, bardzo szybko opadła.
    W zapachu słód, jakieś przyprawy, od razu czuć, że to Litwa. Brak aromatów chmielowych.
    Piwo w smaku jest nad wyraz treściwe, słodowe z wyraźnym ziołowym posmakiem i ze średnią goryczką, której aromat nie zapowiadał. Piwo przypomina trochę wzmocniony alkoholem kwas chlebowy. Przeciętny alus.
    Attached Files
  • GSE
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.10
    • 424

piłem z nieoznakowanego PET-a, w zasadzie brat zostawił mi resztkę, więc dlatego mogło być wygazowane..

kolor jasnomiedziany, herbaciany, sok z jabłek, lekko opalizujące;
    u mnie też pływały paprochy;
    brak piany i wysycenia;
    zapach bez zaskoczenia: miodowo-maślany (znak rozpoznawczy wileńskiego browaru);
    w smaku też maślane, jak czeskie pilsy (diacetyl), ale jednocześnie miodowo-rodzynkowe. z początku chmiel prawie niewyczuwalny, później pojawia się posmak lekko tytoniowy, liściasty i wychodzi delikatna przyprawowa goryczka. na pierwszym planie przede wszystkim słodowość kojarząca się z suszonymi owocami, ale też są fajne nuty świeżo ściętego drzewa czy trawy.

ogólnie piwo nie jest wyjątkowo niesmaczne, ale trzeba przyznać, że dość cienkie (choć w zasadzie może lepsze od polskich lagerów)

Comment

• kosher
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2005.04
      • 2316

Barwa słomkowa, klarowne, bez farfocli. Smak to typowy litewski przedstawiciel pilsa w ich stylu czyli słodowe ziółka podszyte lekkim, nawet przyjemnym kwaskiem.
      Jak dla mnie jednak trochę za wodniste i za słodkie. Wersja beczkowa ma woltaż 4,9%. Kupione Pod Strzechą na Olbrachta (W-wa) za 8.80 zł./1 litr.

Comment

Przetwarzanie...
      X