Dostępne na nalewakach w sieci Alaus Meistrai (Piwni Mistrzowie). Tłumaczenie nazwy piwa to "Krew Diabła". Alkohol 8,8%. Nie jestem pewien czy etykieta zawiera nazwę producenta czy tylko dystrybutorów.
K: ciemne whisky - brunatno-miedziany, opalizujący
P: niewielka, szybko znika
Z: fenolowo-estrowy - przypomina grzane wino owocowe, bardzo malinowy - prawie jak oranżada, ale można wyczuć też lekki octan etylu
S: tak jak zapach - bardzo aromatyczny, owocowy, dużo Belgii - przypomina mi Leffe, które piłem w zeszłym roku, ale Velnio Kraujas jest znacznie bardziej pijalne i procenty wyczuwalne dopiero po dłuższej chwili (po słodyczy pojawia się kwaśno-gorzki posmak)
W: raczej niskie, ale przyjemne
Myślę, że warto sprawdzić jak ktoś będzie miał okazję w Kownie. W szkle wygląda tak.
K: ciemne whisky - brunatno-miedziany, opalizujący
P: niewielka, szybko znika
Z: fenolowo-estrowy - przypomina grzane wino owocowe, bardzo malinowy - prawie jak oranżada, ale można wyczuć też lekki octan etylu
S: tak jak zapach - bardzo aromatyczny, owocowy, dużo Belgii - przypomina mi Leffe, które piłem w zeszłym roku, ale Velnio Kraujas jest znacznie bardziej pijalne i procenty wyczuwalne dopiero po dłuższej chwili (po słodyczy pojawia się kwaśno-gorzki posmak)
W: raczej niskie, ale przyjemne
Myślę, że warto sprawdzić jak ktoś będzie miał okazję w Kownie. W szkle wygląda tak.