Gurmans, Dark Beer

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • GSE
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.10
    • 424

Gurmans, Dark Beer

Podobnie jak w przypadku Velnio Kraujas nie jestem pewien czy UAB "Sileda" z Neveronys to producent czy dystrybutor. Tłumaczenie z litewskiej strony sugeruje, że wytwórca zajmuje się produkcją napojów gazowanych. To chyba ich pierwszy piwny wyrób, ale chyba zamierzają się skupić na ważeniu, widziałem fotki z sygnowanym Munique.
    Piwo ma również jasną wersję i można je zakupić w sieci Alaus Meistrai. W szkle wygląda tak.

Alkohol 6%, o składzie wiadomo tylko tyle, że zawiera słód jęczmienny

K: ciemny brąz
    P: spora, ale szybko znika, zostawia niewielki lacing
    Z: słodki, kawowo-karmelowo-palony, są też nuty estrowe i słynny mokry karton
    S: wodniste, herbaciano-karmelkowe, popiołowa paloność
    W: duże, huk przy otwieraniu i gashing
    O: ładna butelka i w sumie niewiele poza tym
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• Shedao
    Litwa, Kowno, Rusmenių g. 35, Apynys Alaus Darykla
    Shedao
    Kilka kilometrów od browaru Apynys jest inny browar nazwany Apynys. Czego nie rozumiecie? Od tamtego (znanego również jako Green Monster, na ul. Ruko 12) się odbiłem, więc nie ma o czym gadać. Tu natomias mamy ciekawą sprawę. Browar zlokalizowany jest w prywatnym domu, przy ulicy...
    2025-01-07, 14:37
  • Shedao
    Litwa, Alytus, Vilniaus g. 35, Dzūkų alaus restoranas
    Shedao
    W mieście Alytus (pol. Olita), po drodze do Wilna, znajduje się browar restauracyjny. Elegancki i nietani, nowoczesny. Menu mamy w formie kodu QR na stoliku. Można zamówić deseczkę degustacyjną. Na mojej znalazło się:
    Spakainas (session IPA)
    Cystas (American Pale Lager)
    Razumnas...
    2025-01-07, 13:49
  • e-prezes
    Litwa, Wilno, Traku 4, Alaus Biblioteka
    e-prezes
    Lokal nie nowy, ale w sumie nie wiem czemu nie znalazł uznania odwiedzających z b.biz. W lutym nie miałem zbyt wiele czasu by do niego dotrzeć...

Knajpka znajduje się na piętrze, na które wchodzi się po schodach. Tam duża sala z tytułowymi bibliotecznymi regałami na których...
    2019-09-30, 19:32
  • darekd
    Eichbaum, Cronus German Pilsner
    darekd
    Piwo dostępne w Sieci Stokrotka. Puszka była tak oldskulowa, że musiałem to kupić, szczególnie że cena (ok. 2,80 PLN) zachęcała do podjęcia tego ryzyka.
    Jest to piwo kierowane do litewskiej firmy Maxima (która jest właścicielem Stokrotki). Na puszce jest skład (woda, słód, chmiel)...
    2025-01-04, 01:50
  • GSE
    Alaus Meistrai, Velnio Kraujas
    GSE
    Dostępne na nalewakach w sieci Alaus Meistrai (Piwni Mistrzowie). Tłumaczenie nazwy piwa to "Krew Diabła". Alkohol 8,8%. Nie jestem pewien czy etykieta zawiera nazwę producenta czy tylko dystrybutorów.

K: ciemne whisky - brunatno-miedziany, opalizujący
    P: niewielka,...
    2016-01-31, 18:55
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...