Volfas Engelman, Meister Vyšnių Kriek

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • GSE
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.10
    • 424

    Volfas Engelman, Meister Vyšnių Kriek

    Kolor: wiśniowy, różowy, klarowny;
    Zapach: kwaskowaty (coś jak zsiadłe mleko) i słodki (nie owocowy, tylko sztuczna słodycz jak w Reddsie);
    Piana: drobnoziarnista, tworzy grubą warstwę, opada szybko, pozostawiając mały lacing w postaci falki i obrączkę;
    Smak: na pierwszym planie zupełnie nie ma kwaśności, przede wszystkim landrynkowo-karmelkowe słodkie czereśnie, posmak słodzikowy-syropowy, może lekko kwaśny, ale nie wytrawny (tak jak najpopularniejsze litewskie cydry).

    Puszka 0,5l, alk. 4%. W składzie: 70% piwo, woda, syrop cukrowy, 10% sok wiśniowy, dwutlenek węgla, aromaty i (olaboga) kwas mlekowy. Nie nabierajcie się na litewskie "krieki", bo z lambikami nie mają one nic wspólnego. Zresztą na etykiecie te napoje są opisane "alaus kokteliai", czyli koktajl piwny...
Przetwarzanie...
X