Po litewsku "Dundulis Kieciu". Gruit ale 5,6% alk. W skład mieszanki ziół bylica pospolita, bylica draganek i bylica piołun.
Dość ciekawe piwo i w sumie drugi w życiu komercyjny gruit. Jasno bursztynowe, lekko zamglone, z niewielką, jasną pianą. W aromacie dobrze zaznaczona słodowa baza, ale główne nuty ziołowe i przyprawowe. W smaku wyraźna goryczka piołunowa, mocna, ale nie wykręcająca język. Za to przyjemnie pozostająca na podniebieniu jak w dobrych IPA-ch.
Dość ciekawe piwo i w sumie drugi w życiu komercyjny gruit. Jasno bursztynowe, lekko zamglone, z niewielką, jasną pianą. W aromacie dobrze zaznaczona słodowa baza, ale główne nuty ziołowe i przyprawowe. W smaku wyraźna goryczka piołunowa, mocna, ale nie wykręcająca język. Za to przyjemnie pozostająca na podniebieniu jak w dobrych IPA-ch.