Gubernija, Governor Mild Ale

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2654

Gubernija, Governor Mild Ale

Governor jest eksportową wersją piwa Gubernatorius. To piwo w niezbyt często spotykanym na naszych stołach angielskim stylu mild ale. Ma 5,3% alkoholu, jest niefiltrowane.

Barwa bursztynowa, z pomarańczowymi odcieniami. Nieznacznie mętna.
    Drobno pęcherzykowa piana, koloru złamanej bieli. Niewysoka po nalaniu, niemniej jednak dosyć trwała. Zalega mięsistą pierzynką oklejając szklankę.
    Aromat mało intensywny. Słodowe, zbożowe nuty, z dodatkiem karmelu i orzechów. Wyczuwalne także odcienie czerwonych słodkich owoców.
    Smak wydatnie słodowy, nieco drewniany, nieco brzeczkowy, z czerwonymi owocami. W posmakach wygasa świeżym pełnoziarnistym chlebem i drożdżami. Goryczka nieobecna, lekki kwasek już tak. Treściwość niewysoka, piwo jest trochę wodniste.
    Nagazowanie umiarkowanie niskie.
    Butelka bączek 330ml z elegancką, ale dość nudną etykietą. Kapsel firmowy.

Trudno mi porównywać sam styl, bowiem nie jestem znawcą piw mild ale, jednak obiektywnie mogę napisać, że Governor niczym negatywnym nie nie zaskoczył ani też i specjalnie zachwycił. Ot, litewskie piwo słodowe, z owocowymi nastrojami i bez goryczki. 7 w skali 1-10.
    Attached Files
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Przetwarzanie...
X