Browar z trzydziestoletnią tradycją na północy Litwy, blisko granicy z Łotwą
6% alk.
20% ekstr.
Chmiele: Yelow Sub, Mosaic and Saaz, skład ciekawy a zarazem bez znaczenia bo:
Aromat - karmel, ciemne słody, syrop słodowy z odrobiną lukrecji, toffi, słodko
Piana - niewysoka, nietrwała, niewiele zostaje na dłużej
Barwa - czarna wiśnia
Wysycenie - umiarkowane, musujące
Smak - słodko, karmel, znikoma paloność i lukrecja i znowu słodkie toffi, karmel, syropek, gładko a właściwie lepko.
Treściwość - zdecydowanie wysoka
Jeśli ktoś potrzebuje sprawdzić co w przypadku piwa oznacza ulepek tu ma wzorcowy przykład. Niemieckie bezalkoholowe napoje słodowe (malzbier) czy zwykła kola przy tym piwie są wręcz wytrawne. Składem się nie chwalą, ale myślę że poza słodem są inne składniki, Słodkie, syropowate, mulące, na swój sposób oryginalne (bo nie przypominam sobie słodszego).
Pije się ciężko, ale może np. z pieczonymi żeberkami zjada szybko
6% alk.
20% ekstr.
Chmiele: Yelow Sub, Mosaic and Saaz, skład ciekawy a zarazem bez znaczenia bo:
Aromat - karmel, ciemne słody, syrop słodowy z odrobiną lukrecji, toffi, słodko
Piana - niewysoka, nietrwała, niewiele zostaje na dłużej
Barwa - czarna wiśnia
Wysycenie - umiarkowane, musujące
Smak - słodko, karmel, znikoma paloność i lukrecja i znowu słodkie toffi, karmel, syropek, gładko a właściwie lepko.
Treściwość - zdecydowanie wysoka
Jeśli ktoś potrzebuje sprawdzić co w przypadku piwa oznacza ulepek tu ma wzorcowy przykład. Niemieckie bezalkoholowe napoje słodowe (malzbier) czy zwykła kola przy tym piwie są wręcz wytrawne. Składem się nie chwalą, ale myślę że poza słodem są inne składniki, Słodkie, syropowate, mulące, na swój sposób oryginalne (bo nie przypominam sobie słodszego).
Pije się ciężko, ale może np. z pieczonymi żeberkami zjada szybko
Comment