Avilys Vilnius, Korio

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • piwo
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2001.08
    • 810

Avilys Vilnius, Korio

Zakupione i wypite na miejscu czyli w mikrobrowarze w Wilnie.
    Cena 10 litów za 0.5

Wg obsługi 4.8 v.
    Kolor - mocno czarne, przezroczyste.
    Smak - bardzo podpalane, bardzo drewniane ale to drewno na +, no i z żeńszeniem

Na 4+
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

I podobnie w tym wypadku wysłana prośba o poprawienie nazwy browaru i piwa na:
    Avilys Vilnius, Korio

dostepne tylko w Wilnie

kolor - ciemność, czarność, nieprzenikniona, dopiero pod światło po bokach szkła wdiać przebłyski
    piana - jasnobeżowa, zwarta, jak smietanka, bardzo długo sie utrzymuje, osadza sie na szkle
    zapach - przyjemny, leciutki, lekka paloność _ owocowe nutki
    smak - doskonałe pod każdym kątem, lekko gorzyczkowe, wręcz wytrawne, domieszka także innej wytrawności przypiminajacej wytrawność niektórych gorzkich owoców, pełne w smaku
    gaz - bez zarzutu
    opakowanie - fimrowe szkło, ładne wafle, świetna atmosfera i wystrój, czego trzeba więcej?
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• Shedao
      Litwa, Wilno, Gedimino pr. 5, Craft & Draft Brewpub
      Shedao
      Jedyny w Wilnie browar w "nowoczesnym" stylu, oferujący szeroki wachlarz kraftowego piwa. Znajduje się w dość sporej piwniczce, ma ok. 10 kranów. Ja próbowałem: IPUTE (Little IPA), Razor Back (bitter) oraz MoliugElis (dyniowe). To ostatnie było najciekawsze. Nie do końca moje klimaty,...
      2025-01-07, 15:09
    • Shedao
      Litwa, Wilno, Totorių g. 18, Būsi trečias
      Shedao
      Browar czynny codziennie od 11 do pólnocy, a w weekendy do 2. Przyjemny, karczemny klimat. Na kranie trzy piwka: Juodas (ciemne), Sviesus (jasne) oraz IPA. Wszystkie godne polecenia. Warto odwiedzić ten browar podczas wizyty w Wilnie.
      2025-01-07, 15:06
    • becik
      Avilys Vilnius, Medaus
      becik
      W odróżnieniu od opisywanego juz koweńskiego, wileńska wrersja jest jak dla mnie zdecydowanie lepsza.
      Kolor - ciemnoherbaciany wpadający prawie w mahoń
      zapach - wytrawno owocowy, miodu naprawde nie czuje
      piana - delikatny kolor bezu wymieszanego z lekkim mahoniowym odcieniem,...
      2006-10-10, 12:48
    • piwo
      Avilys Vilnius, Avilio
      piwo
      Wypite na miejscu w browarze.

Piwo koloru żółtego, lekko mętne.
      Zupełny brak bąbelków.
      Dużo lżejsze niż Korio Alus
      Lekko drewniane.

Na 3+
      2005-01-25, 12:28
    • e-prezes
      Litwa, Wilno, Uzupio 9, Spunka
      e-prezes
      Kiedy planowałem wyjazd ekolajnem na łotewską giełdę w 2015 roku miałem w planach odwiedzić ten lokal. Ostatecznie poleciałem samolotem i mimo wcześniejszej wizyty w Wilnie w tym roku brakło na nią czasu. A mimo całej sympatii dla przekraftowionych minibrowarków i nowszych taproomów Wilna...
      2019-10-03, 21:30
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...