Bardzo dobry pszeniczniak! Dostępny również w Tesco cena 3,10
Svyturys, Baltas Kvietinis
Collapse
X
-
Nabyte w Auchanie w Białymstoku. Cena 3 zł z groszami.
Kolor złoty, mógłby być cieplejszy nieco. Piana wysoka i trwała. Gazu w sam raz. Zapach i smak wyraziste. Czuć przyjemne pszeniczne aromaty, sporo wanilii i bananów. Byłoby pyszne na 5, ale na końcu pojawiła się za duża jak na mój gust goryczka. Tak więc mamy pyszne piwo pszeniczne na -5.
Comment
-
-
Švyturys Baltas Unfiltered
--------------------------------------------------------------------------------
Švyturys Baltas Unfiltered
Alkohol: 5,2% obj.
----------------------
Kolor: słomkowy, mętny [3]
Piana: początkowo burzliwa, opada jednak stanowczo za szybko [3.5]
Zapach: przyjemny, drożdżowy, typowy dla piw pszenicznych [4]
Smak: mimo całej miłości do piw pszenicznych, muszę stwierdzić, że nie jest dobrze... smak płaski, zbyt słodki, na dodatek nieprzyjemnie szczypie w język [3]
Wysycenie: w normie [3.5]
Opakowanie: piękna błękitno-biało-złota etykieta, o ciekawym kształcie, całość dopracowana i estetyczna [5]
Moja ocena (wg ARTomatu): [3.500]
Comment
-
-
Piana spora, biała, zwarta i długo utrzymująca się w postaci grzybka. Słabo oblepia szkło. Utrzymuje się na piwie długo w postaci sporego przykrycia
Kolor soku grejpfrutowego, mętny.
W zapachu delikatny chmiel i intensywny banan i przyjemny, słaby rozpuszczalnikowy i bardzo słaby goździkowy.
W smaku wyczuwalne delikatne goździki. trochę zbyt kwaskowaty i goryczkowy wg mnie. Pije się przyjemnie, ale nie jest to wybitny pszeniczniak.
Nasycenie raczej słabe.
Opakowania Svyturysów podobają mi się. Tak jest i w tym przypadku.
Piwo warte wypicia od czasu do czasu.Last edited by JAckson; 2007-01-22, 19:39.MM961
4:-)
Comment
-
-
Comment
-
-
W piwie. Dokładnie w ośmiu postach przed postem jumpa pojawiły się wzmianki o kwaskowatości i jakoś wcześniej nie zwracałeś na to uwagi. Widzę że po prostu masz taką tradycję czepiania się nowych forumowiczów.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jbW piwie. Dokładnie w ośmiu postach przed postem jumpa pojawiły się wzmianki o kwaskowatości i jakoś wcześniej nie zwracałeś na to uwagi. Widzę że po prostu masz taką tradycję czepiania się nowych forumowiczów.
Ps. I proszę takie uwagi pozostaw sobie.
Comment
-
-
Nie wszyscy pili każde piwo i nie każdy ma takie odniesienie jak Ty. Dlatego właśnie m.in. ja uznaję Baltasa za piwo kwaśne.
A co do mojej uwagi to chyba ktoś powinien zwrócić uwagę że m.in. Twoje zachowanie nie wpływa pozytywnie na odbiór forum browar.biz przez nowych użytkowników. Innym wcześniej nie zwracałeś uwagi na to że Baltas nie jest kwaśny. Są tacy którym po postach takich jak #22 w tym temacie odechciewa się dalszego udzielania na forum.Last edited by Jimmy_jb; 2007-01-24, 14:27.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb(...)Są tacy którym po postach takich jak #22 w tym temacie odechciewa się dalszego udzielania na forum.
Kogo masz na myśli. Siebie
Comment
-
-
Luzik Panowie
Nikt tu nikogo nie gani Marcin ma pewnie dzisiaj gorszy dzieńW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghuaLuzik Panowie
Nikt tu nikogo nie gani Marcin ma pewnie dzisiaj gorszy dzień
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jbW piwie. Dokładnie w ośmiu postach przed postem jumpa pojawiły się wzmianki o kwaskowatości i jakoś wcześniej nie zwracałeś na to uwagi. Widzę że po prostu masz taką tradycję czepiania się nowych forumowiczów.
Za zgodę
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumAbernacka był zdziwiony, że poczułeś coś kwaskowatego w tym piwie
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaumale Ty kolego sobie w tym nie pomagasz.Last edited by Shlangbaum; 2007-01-24, 15:47.
Comment
-
Comment