Piwo bez wątpienia wyróżnia się ilością bąbelków. Początkowo szczypie w język niczym świeżo otwarta oranżada. Poza tym bez fajerwerków czy niespodzianek. Podobnie jak kilku przedmówców czuję, że może się nieźle sprawdzić w walce z upałem.
Svyturys, Baltas Kvietinis
Collapse
X
-
Piwo znane i łatwo dostępne, więc ten wpis to bardziej nie recenzja, ale hołd złożony trunkowi. Przepyszna pszenica, w której wszystko jest idealnie zbalansowane. Zaskakuje kwaskowatością, która świetnie komponuje się z cudownym zapachem, być może najmocniejszą stroną tego piwa. Litwini serwują je z cytryną, która jeszcze bardziej wydobywa oryginalny cytrusowy smak. Choć bez cytryny też świetnie smakuje. Poznałem to piwo z 5 lat temu i często do niego wracam. Dla mnie bije na głowę paulanery i inne niemiaszkowe popularne pszenice...Last edited by chechaouen; 2012-09-23, 22:19.
Comment
-
-
Pszenica w smaku bardziej drożdżowa, niż cytrusowo-kwaśna, raczej przeciętna, mało orzeźwiająca.
Za tą cenę można wziąć dla odmiany.Last edited by Mario_Lopez; 2015-01-31, 20:21.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
Bardzo przyjemne piwko...
Piana - dość duża, powolna redukcja do warstewki.
Lacing - początkowo ładny ale nie trwały.
Barwa - mętny jasno pomarańczowy.
Gaz - średni.
Aromat - przyjemny, banan z goździkiem razem... do tego nuta drożdży.
Smak - lekko słodkawe, lekko kwaskowe. Trochę drewniany goździk z lekkim cynamonem i troszkę banana /chwilami smak włókien między tym co się je a skórą / nuty drożdżowe. Prawie nie ma goryczki.
Im cieplej tym więcej powrotów to tego niezłego hefeweizena
Comment
-
Comment