Kalnapilis, Kalnapilis Black

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #1

    Kalnapilis, Kalnapilis Black

    But. 0,5 l alk.5 % eks. ? cena 1,99 lit * 1,2 zł =2.39 zł
    Kolor - bardzo ciemny ,kawowy
    Zapach- przyjemny , wyczuwalny karmel
    Piana - beżowa , średnia , długo się utrzymuje
    Nasycenie - słabe
    Smak - rozwodnione , cierpkie z bardzo delikatnymi elementami słodyczy,lekko palone
    Nie polecam, chyba żeby tylko " zaliczyć". Moja ocena 3-

    W moim "zbiorze" piw zagr. nr 3 - moje 1 nowe piwo na forum
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2008-04-04, 09:59.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #2
    Fotka
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2002.07
      • 14999

      #3
      kolor - ciemnowiśniowy, nawet winny, klarowne
      piana - ciemnobezowa, typowa "porterowa", opada powoli, osadza się na szkle
      zapach - lekki, czuć delikatna paloność i nutki cierpkich owoców
      smak - doskonale, pelne, dość wytrawne, goryczkowe, czuć także paloność
      gaz - bez zarzutu
      opakowanie - identyczne jak i Sibarha, mi sie bardzo podoba, srebrna tonacja jak najbardziej pasuje do piwa

      ogólnie - doskonały prawdziwy ciemniak, polecam.
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      • ART
        Nieczajna, Session Black IPA
        ART
        Piwo uwarzone na podstawie zwycięskiej receptury Pawła Wróbla w kategorii ... Session Black IPA w I Wielkopolskim Konkursie Piw Domowych.

        ekstr, 12,5 alk. 5,3.

        Piana gęsta obfita, beżowa, długotrwała.
        Gazu dużo. Może ciut za.
        Barwa - czarne nieprzejrzyste....
        2025-01-05, 00:48
      • darekd
        Pinta, Black Delivery
        darekd
        Black IPA chmielona amerykańskimi Simcoe i Idaho7

        15% ekstr.
        6,5% alk.

        Aromat - słodowo-chmielowy. Z jednej strony kremowa (z mlekiem?) kawa z lekką palonością skontrowane łagodną cytrusowością, może żywicznością. Słód wygrywa
        Piana - wyższa, zwarta,...
        2024-09-18, 22:18
      • darekd
        ? [Funky Fluid], Paint it Black
        darekd
        Black IPA na chmielu Sabro,

        Oprócz słodu jęczmiennego jest też żytni pszeniczny.

        Ekstr. 16%, Alk. 7%

        Aromat – początkowo trochę palony słód, potem już wyraźniej chmiel – kokos, trudno identyfikowalne owoce
        Piana – wysoka, zwarta, trwała, zostaje na szkle
        ...
        2024-07-21, 02:30
      • Javox
        BrewDog, Black Heart
        Javox
        Stout z alko 4.1%

        Piana - efekt kaskadowy a na dłużej została pełna warstwa.
        Lacing - full,
        Gaz - po kaskadzie pozostało niewiele.
        Barwa - czarnorubinowa.
        Aromat - paloność na ciemnych owocach, lekko.
        Smak - słodkawe, lekko palone, węgiel drzewny,...
        2023-12-18, 16:44
      • ART
        Opolski, Black IPA
        ART
        Wyjątkowo dużo piw ponadprzeciętnie dobrych trafiło się na naszym ostatnim "panelu"

        To piwo miało niedawno premierę na jarmarku przedświątecznym w Opolu - można było spróbować z kranu. Teraz na tapetę poszła u nas butelka z opolskim amfiteatrem w tle na ecie...
        2025-01-05, 01:18
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...