Kalnapilio-Tauro, Teisybes 5%

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Kalnapilio-Tauro, Teisybes 5%

Butelka 0,5 litra, alkohol 5%, ekstrat ?, import prywatny, cena 1,39 lita
    Kolor - złocisty, klarowny
    Piana - drobnobąblowa, średniowysoka , nietrwała, znikła po 3 minutach
    Zapach - słodowo-chmielowy
    Gaz - w normie
    Smak - słodowy z wyraźnymi nutami chmielowymi, wyczuwalne minimalne nuty ziołowe, wyraźna goryczka na podniebieniu, w trakcie spożycia pojawił się delikatny kwasek. Wypijalny trunek, ale bez rewelacji.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Piwo wygląda tak:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• adam16
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.02
      • 9866

Dorwałem to piwo w Tychach na giełdzie za 4 zł.
      Rzeczywiście jest lekki ziołowy posmak, (mnie się jakoś tak odlegle kojarzy z syropem na chore gardło).
      Ogólnie dobre piwo ale bez rewelacji.
      Właściwie to nic więcej pisać nie muszę - zgadzam się z tym, co już napisał Sibarh
      Browar Hajduki.
      adam16@browar.biz
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
        Znojmo, Na Valech 15, Pivovar Old Cock
        heckler
        Najmłodszy Znojemski browar nosi nazwę Old Cock. Powstał w miejscu starych garaży, a za sąsiadów ma ładnie odnowione budynki biblioteki, oraz muzeum.
        Plecami graniczy z murami Klasztoru Minorytów, który z drugiej strony za sąsiada ma Browar Znojmo.
        Browar pracuje pełną...
        2023-07-12, 10:55
      • darekd
        Reichenbrand, [Ritterguts Gose] Lichtenhainer Ritterguts Weisse
        darekd
        Ekipa kontraktowego Ritterguts Gose wyszła w warzeniu poza Gose i w saksońskim browarze Reichenbrand odtworzyli recepturę z Turyngii.
        Lichtenhainer to stary górnofermentacyjny styl, który podobnie jak Grodzisz jest nieco wędzone i podobnie jak Berliner Weisse do brzeczki dodano bakterie...
        2022-10-17, 22:01
      • abelincoln
        Śródmieście, Chmielna 7/9, PINTA Warszawa Craft Beer & Food
        abelincoln
        To forum rzeczywiście chyba umiera, skoro nikt nie zarejestrował otwarcia pubu Pinty w Warszawie…

Zauważony przypadkiem afisz reklamowy na Chmielnej ostatniego dnia pobytu w Warszawie pozwolił mi tylko na jedną, krótką wizytę w tym przybytku. Pub można znaleźć przechodząc przez...
        2021-10-07, 18:10
      • darekd
        Laitilan, Lakritsi Portteri
        darekd
        Bardzo fińskie piwo z Finlandii. Browar czerpie energię z elektrowni wiatrowej a do tego piwa użyto tak popularnej tam lukrecji.

Jeśli chodzi o styl to porter ten jest brytyjski i oprócz lukrecji ma brytyjski chmiel (Northern Brewer)

Alk. 5,4%

https://laitilan...
        2020-10-09, 00:11
      • heckler
        Olešnice v Orlických horách č.p. 63, Pivovar Agent
        heckler
        Olešnice v Orlických horách to przygraniczne miasto w Czechach. Długie ciągnące się około 5 km przygraniczne miasteczko niczym specjalnym nie ujmuje, ale od zeszłego roku na jego końcu usadowił się kolejny browar. Można by rzec, że ukrył się w górach i do tego przybrał tajemniczą...
        2020-09-15, 08:04
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...