Browar restauracyjny w Wilnie przy ulicy Totoriu 18, najmniejszy z 3 obecnych tego typu browarach w Wilnie. Posiadaja w ofercie dwa gatunki piwa ale podczas mojej wizyty mieli tylko jeden gatunek, którego nazywali tak samo jak i browar czyli Būsi trečias. Wydaje mi się, że jesli maja coś więcej to moga nazywać je inaczej. Jesli ktoś tam bedzie i na miejscu sprawdzi stan faktyczny to wtedy nazwę tego piwa bedzie mozna zweryfikować
Kolor- miedziano zlotawy, mętne
Piana - ecru, drobna, opada szybciej niż sie spodziewalem, po krótkim czasie nic nie zostało
Zapach - slodowo-chmielowy-drożdżowo, delikatny
Smak - plaskie w smaku, jak dla mnie zbyt wodniste, podobny posmak jak i w zapachu, przypomina mi całkowicie wygazowe piwa domowe
Gaz - Zero gazu, moze kiedyś był...
Opakowanie - W knajpie nalewają piwa (nie zawsze jednak) w firmowe kufle z logo browaru, zero sprzedazy na zewnątrz więc zero etykiet, naweet wafle są wykonane z grubego papieru a nie z kartonu
alk 5%
Browar wart odweidzenia jako ciekawostka ale wystarczy wypić tylko male 0.33, chyba że inne warki mają o wiele lepsze
Na skanie wafel z browaru
Kolor- miedziano zlotawy, mętne
Piana - ecru, drobna, opada szybciej niż sie spodziewalem, po krótkim czasie nic nie zostało
Zapach - slodowo-chmielowy-drożdżowo, delikatny
Smak - plaskie w smaku, jak dla mnie zbyt wodniste, podobny posmak jak i w zapachu, przypomina mi całkowicie wygazowe piwa domowe
Gaz - Zero gazu, moze kiedyś był...
Opakowanie - W knajpie nalewają piwa (nie zawsze jednak) w firmowe kufle z logo browaru, zero sprzedazy na zewnątrz więc zero etykiet, naweet wafle są wykonane z grubego papieru a nie z kartonu
alk 5%
Browar wart odweidzenia jako ciekawostka ale wystarczy wypić tylko male 0.33, chyba że inne warki mają o wiele lepsze
Na skanie wafel z browaru
Comment