Svyturys-Utenos, Blindos Lengvasis

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Svyturys-Utenos, Blindos Lengvasis

Svyturys-Utenos alus, Blindos Lengvasis
    Butelka 0,5 litra, alk. 5 %, eks. brak, kapsel firmowy Blindos, cena 1,59 lita
    Kolor - jasnozłocisty, klarowny
    Zapach - słodowy + lekkie nuty chmielowe
    Piana - bielutka, drobna, średniowysoka i trwała
    Wysycenie - w normie
    Smak - słodowy ze średnim chmielem, średnio słodkie, delikatnie kwaskowate,
    sympatyczna pasująca do całości lekka goryczka.

W moim "zbiorze" piwo nr 793 ( 537 opisane na forum ) 440 - nowe na forum (moje)
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Alus:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
      Łotwa, Aluksne, Talavas Iela 5, Aluksnes Alus.
      bastion
      Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
      W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
      2024-11-26, 22:29
    • Prusak
      Sakiškių alus, Zi-Zu Lager
      Prusak
      Wahałem się, gdzie to wpisać, bo mamy do czynienia z kooperacją litewskiego browaru z polskim kontraktowym Dzikim Wschodem, ale jako że na puszce naklejono kwit, że to import, niech więc będzie, że import, choć chmiele z Polish Hops i nazwa wskazuje, jakie.
      Alk. 4, 7%. E, brak.
      ...
      2024-09-28, 21:25
    • bastion
      Łotwa, Jelgava, Cukura Iela 21, Alus Daritava Viedi.
      bastion
      Browar restauracyjny Viedi mieści się na przedmieściach spokojnego miasteczka jakim jest Jelgava. Ale generalnie można to przypiąć chyba do każdego łotewskiego miasta poza stolicą. W piękny letni dzień widać mnóstwo ludzi spacerujących, czy też oddających się żegludze po rzece Lelupie....
      2023-11-27, 21:50
    • bastion
      Łotwa, Ryga, Avotu Iela 74, Alus Rume Trofeja.
      bastion
      Wystarczy przespacerować pieszo z dostojnej starówki kilkanaście minut by znaleźć się w bardziej skromnej zabudowie przeplatanej kamienicami i drewnianymi domami.
      W jednej z takich uliczek mieści się browar Trofeja, który na miejscu posiada wyszynk. Moim zdaniem nie jest to klasyczny...
      2023-03-14, 23:29
    • Prusak
      Madonas Alus, Nefiltrets
      Prusak
      Alk. 5, 6%
      Piana: niemal zero, ekspresowo opada do wąziutkiej obrączki.
      Wysycenie dość wysokie.
      W zapachu głównie słód plus słodkawo-karmelowa nuta.
      W smaku głównie słodowość stwarzająca wrażenie pełni i nasycenie, słabiutkie chmielenie.
      Jak na niefiltra...
      2019-08-26, 14:26
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...