Birżu, Širvenos

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Birżu, Širvenos

Pet 0,5 litra, alkohol 6 %, eks. brak, ypatingo skonio alus ,
    cena 1.49 lita, browar z m.Birżu
    Kolor - złocisty, klarowny
    Piana - drobna, średniowysoka, średniotrwała
    Zapach - minimalny słodowy
    Gaz - okey
    Smak - słodowy z domieszką aromatów owocowych, średnio słodkie, lekka troszkę dziwna goryczka, piwo o specyficzym smaku. Ale smaczne.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 936 ( 616 opisane na forum ) 516 - nowe na forum (moje)
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• leona
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.07
      • 5853

Piana słaba, znikła natychmiast po nalaniu zostawiając ślad obrączki.
      Aromat słód, masełko, lekki karmel i alkohol.
      Smak słodowy, lekko chmielowy. Goryczki raczej brak, jest tylko pewna alkoholowa ostrość.

Raczej słabe piwo za 1,6 lita. Skusiła mnie informacja o naturalnej fermentacji. Spróbowane i wystarczy.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
        dadek
        Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
        2025-01-12, 19:42
      • o2w5n778
        Glukoza / Cukier a ekstrakt słodowy
        o2w5n778
        Cześć!
        Na wstępie zaznaczę że nie mam doświadczenia w warzeniu piwa. Zamawiam dopiero swój pierwszy set i nurtuje mnie jedna rzecz. Sporo w internecie znalazłem informacji na temat tego, że lepiej jest używać ekstraktu słodowego zamiast cukru czy glukozy, ponieważ uzyskuje się lepszy...
        2018-05-04, 22:05
      • darekd
        Fuller's, Vintage Ale 2019
        darekd
        O piwach z browaru Griffin z londyńskiego Chiswick (należącego do Asahi) z tej serii była dawno temu już mowa:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-s-vintage-ale

Jednak każdy rocznik to inna receptura, stąd założyłem...
        2024-11-24, 00:51
      • kosher
        Biržų, Kardamon
        kosher
        Wydaje się, że jest to przeetykietowane przez zawierciańską hurtownię Martin piwo Radvilaitės Kaprizas z litewskiego browaru Biržų.
        Specyficzny aromat i smak. Kardamon dodany do lagera daje wrażenie cytrusowego imbiru.
        Piwo na tyle specyficzne, że chyba nie ma wzięcia z Auchan,...
        2019-08-17, 21:41
      • kaczka116
        Jedlinka, Słodowy Galant
        kaczka116
        Piwo gotowe do oceny
        2020-09-19, 13:35
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...